Imperium Rezidence are liber la construcția celor șapte blocuri din Suceva

Construcţia ansamblului de şapte blocuri de locuit Imperium Rezidence, de pe strada Dealul Crucii, din localitatea Sf. Ilie – Şcheia, are toate avizele şi autorizaţiile necesare, iar continuarea lucrărilor a fost autorizată inclusiv de Inspectoratul Judeţean în Construcţii (ISC) Suceava, scrie Monitorul de Suceava.

Conform procesului-verbal de control încheiat în data de 29 mai 2018 de inspectorul ISC care a efectuat verificarea primului bloc din ansamblul Imperium Rezidence specificat explicit ca „D+P+2E+M”, „se autorizează continuarea lucrărilor”.
De altfel, toată documentaţia pe baza căreia în maximum 2 ani se vor construi cele 127 de apartamente de pe Dealul Crucii respectă legislaţia în vigoare. În primul rând, Planul Urbanistic General (PUG) al comunei Şcheia, aprobat din 2014, prevede că zona este „pentru locuinţe şi funcţiuni complementare”, fără nici o îngrădire pentru locuinţe colective.

Planul Urbanistic Zonal (PUZ), solicitat de administraţia locală şi avizat de administraţia judeţeană, stabileşte, printre altele, regimul de înălţime al blocurilor la maximum 12,95 m. Studiul de umbrire ataşat la dosar arată, de asemenea, că prevederile legale au fost respectate şi din acest punct de vedere. Mai mult, de la vecinii din imediata apropiere există accept pentru construcţie, dat în faţa notarului, iar în perioada de consultare publică premergătoare obţinerii avizului de mediu nu a fost înregistrată nici o contestaţie de la locatarii de pe stradă sau de la alte persoane interesate.