Dedeman cumpără The Bridge de la Forte Partners

Forte Partners, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de pe piața de birouri, a semnat vânzarea integrală a proiectului de birouri THE BRIDGE către grupul Dedeman, controlat de antreprenorii băcăuani Dragoş şi Adrian Pavăl, consemnând cea mai importantă tranzacție de real estate din 2018. Proiectul The Bridge, care cuprinde trei faze și va avea o suprafață de aproximativ 80.000 mp, va fi preluat de către grupul Dedeman. Prima faza a fost închiriată integral către chiriași precum BCR și IBM, a doua fază se află în construcție și a fost preînchiriată către UPC, Schlumberger și Medicover, iar faza a treia se află în stadiul de pregătire.

”Această tranzacție marchează un moment de referință pentru piața imobiliară locală, dar și pentru economia românească. Am arătat că un dezvoltator român poate concura cu marile grupuri internaționale pe o piață foarte dinamică și că poate încheia tranzacții de anvergură. Mulțumim grupului Dedeman pentru că au ales să facă primul pas pe acest segment de piață cu proiectul The Bridge”, a declarat Geo Mărgescu, CEO și co-fondator Forte Partners.

”Proiectul The Bridge este unul dintre cele mai atractive de pe piața de real estate și achiziția lui va consolida activitatea grupului Dedeman. Standardele ridicate de sustenabilitate și eficiență ale clădirilor de birouri dezvoltate de Forte Partners sunt cele pe care le urmărim și noi în toate business-urile pe care le deținem. Sperăm să marcăm un nou început pentru antreprenorii români, care să aducă mai multă încredere în dezvoltarea și achiziționarea de proiecte de anvergură”, a declarat Dragoș Pavăl, CEO Dedeman.

Grupul Dedeman, cu o cifră de afaceri în 2017 de peste 1,37 miliarde de euro, este deţinut de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl. Cei doi antreprenori ocupă locul doi în ultima ediţie a Top 300 Capital cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 1,1 – 1,2 mld. euro. Dedeman este cel mai mare angajator român, cu peste 10.000 de angajaţi, având cea mai întinsă reţea de comerţ cu amănuntul, ce cuprinde 48 de magazine de bricolaj, două centre logistice şi parc auto propriu. Recent, Grupul Dedeman a preluat o participaţie de peste 50% din producătorul de cărămizi Cemacon din Cluj-Napoca. Tranzacţia a inclus companiile Cemacon SA şi Cemacon Real Estate.