Holcim România a cumpărat 200 de computere pentru 7 şcoli

Peste 3.600 de elevi din șapte unități de învățământ din Câmpulung și Aleșd au acces la laboratoare de informatică moderne, în urma investițiilor de circa 145.000 de euro derulate de Holcim România în intervalul 2017-2018.

Investiția de 145.000 euro a presupus achiziționarea a aproximativ 200 de calculatoare de ultimă generație, împreună cu mobilierul și echipamentele necesare, precum imprimante și proiectoare.

„Educația și digitalizarea sunt direcții care ne preocupă și care fac parte din strategia noastră de dezvoltare durabilă pe termen lung. Este o realitate faptul că, îndeosebi în mediul rural, nevoia instituțiilor de învățământ de a avea echipamente performante s-a făcut simțită în ultimii ani”, a declarat Alina Cristea (foto mai jos), Manager Dezvoltare Durabilă al Holcim România.

Holcim România a încheiat, în intervalul 2017-2018, parteneriate cu șapte școli și licee teoretice din zonele Câmpulung și Aleșd. În cadrul fiecăreia, un laborator de informatică a fost creat sau reamenajat și dotat cu echipamente performante, pentru a face față cerințelor tehnice din prezent. Cele șapte școli sunt:

Despre Holcim România

Holcim (România) S.A., care activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 13 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015.