Licitație pentru vânzarea activelor Com-Beton Iași, intrată în faliment

Lichidatorul Management Reorganizare Lichidare Iași SPRL organizează la finele acestei luni o licitație pentru activele comapaniei Com-Beton SA, controlată de omul de afaceri Constantin Comănescu, societatea care a intrat în faliment, scrie bzi.ro.

Este vorba despre terenurile și clădirile situate în bulevardul Chimiei, nr. 14, în suprafață totală de 40.199 mp, cu o suprafață totală construită de 4.357 mp, terenul fiind pretabil pentru activități comerciale sau industriale. Estimat inițial la prețul de 23.161.618 lei, sediul administrativ al societății controlate de Comănescu a fost redus la prețul de 10.422.728 lei.

Aici se găsește și „Stația Betoane și Prefabricate„, reprezentată de teren în suprafață totală de 40.199 mp, învecinat la nord cu teren proprietatea Primăriei Iași și SC Trust Construcții SA Iași, la est cu SC Loyal SRL, SC Romus SRL, SC Construcții Unu SRL, la Sud cu CFR Socola, SC Moldifca SA, și la vest cu SC Vitalef SA Iași.

„Sediul administrativ, în suprafață construită la sol de 691,70 mp, este compus din: parter cu suprafață utilă 525,65 m.p. (arhivă, 13 birouri, 3 magazii, 5 grupuri sanitare, 2 debarale, cabina portar, 3 holuri, casierie, casă scării, 5 săli cantină și sala dușuri), precum și din etaj cu suprafață utilă de 308,80 mp (12 birouri, 3 magazii, 2 holuri, sala ședința, 2 balcoane, 2 grupuri sanitare, debara și scări)”, precizează reprezentanții Management Reorganizare Lichidare Iași SPRL.

Majoritatea firmelor controlate de omul de afaceri ieșean Constantin Comănescu s-au prăbușit una după altă, și anume Com-Beton SA, Remat SA, Predemet SA Podu Iloaiei, SC Nefero Com SRL, SC Com Guard SRL. Aceste firme au în total datorii de peste 50 milioane euro.