Prime Kapital ridică un mall pe platforma fostei Uzine 1 Mai din Ploiești

Prime Kapital, companie înființată de sud-africanul Martin Slabbert și Mihai Vasilescu, va ridica mall-ul Ploiești Retail Centre pe locul fostei Uzine 1 Mai din Ploiești, aflată acum în plin proces de demolare, scrie Observatorul Prahovean. Ploiești Retail Centre va fi o galerie comercială cu o suprafață de 25.000 mp, situată în imediata apropiere a Gării de Sud, lângă hipermarketul Kaufland.  Mall-ul va include unități ale retailerilor: CCC, LC Waikiki, New Yorker, Deichmann, Hervis, C&A, Altex, Jysk, Noriel, DM Drogerie Markt.

În aceași zonă se va construi și un supermarket Lidl, iar inaugurarea centrului comercial este programată pentru trimestrul al treilea 2019.

Demolarea uzinei a început săptămâna trecută.  În zonă se pot observa mai multe utilaje, care trebuie să pună la pământ, două hale de reparații mecanice, dar și birouri de clădiri.  Potrivit anunțului postat lângă noul șantier, autorizația a fost eliberată la finele lunii septembrie a acestui an, iar termenul de execuție este de 12 luni.

Primăria Ploiești și-a anunțat intenția de a realiza, la cererea proprietarului de terenuri și clădiri, intenția de a elabora un Plan Urbanistic Zonal, prin care se dorește schimbarea destinației zonei din zonă industrială , în zonă comercială și de servicii, iar ca explicație s-a spus că „Terenurile pentru care se inițiază studiul de oportunitate sunt din punct de vedere urban și funcțional un vestigiu al unei etape de evoluție urbană și economică a anilor 1850 – 1950, în dezacord cu evoluțiile contemporane. Schimbarea masivă, în anii 2000, a tipologiei urbane, prin înlocuirea , desființarea și înlocuirea parțială a funcțiunilor industriale, a condus la scăderea atractivității zonei, în contradicție cu condițiile urbane foarte bune: proximitatea Bulevardului Independenței și Gara de Sud, accesibilitatea bună datorată mijloacelor de transport de mare capacitate în zonă, legătura facilă pietonal și auto cu zona de sud a orașului prin intermediul viaductului…”