Schaeffler România construiește un centru de testare, lângă Brașov

Compania Schaeffler România, care activează pe piața de producție de componente pentru industria automobilistică şi constructoare de maşini şi pentru industria eoliană, va ridica la Cristian, lângă Brașov, un centru de testare pentru piața automotive. Clădirea va avea o suprafață utilă de 8.000 de metri pătrați și va fi gata anul viitor.  Aceasta va dispune de un etaj tehnic pentru asigurarea utilităţilor speciale testării de ultimă generaţie şi va îndeplini cerinţele de securitate a informaţiei la cel mai înalt nivel, conform cerinţelor stricte ale producătorilor din Automotive OEM, arată compania, într-un comunicat de presă.

„Prin noul Centru de Testare, punem o piatră de temelie foarte importantă pentru dezvoltarea continuă a Braşovului, ca locaţie de R&D în cadrul Schaeffler Automotive. Prin urmare, consolidăm amprenta globală a activităţilor noastre de dezvoltare, în care utilizăm calificările excelente ale colegilor noştri din R&D din România”, a declarat Peter Pleus, CEO Schaeffler Automotive, citat de bzb.ro.

În Centrul de Testare  vor lucra aproximativ 100 de ingineri. „Este un moment important pentru dezvoltarea Schaeffler România, dar şi pentru viitoarele generaţii, care vor avea oportunitatea să se dezvolte, luând parte la proiecte cu impact în mobilitatea de mâine. Am încredere că întreaga echipa R&D va participa cu succes, împreună cu colaboratorii din Germania, la testarea şi dezvoltarea de noi produse, care vor asigura business-ul de mâine al companiei. Nu este o muncă uşoară, dar cu pasiunea şi implicarea de care au dat dovada şi până acum, sunt convins că vor menţine Schaeffler România la cel mai înalt nivel”, a precizat Sorin Poteraş, directorul Schaeffler România.