Strabag construiește un pod nou la Târnăveni

Compania austriacă Strabag va construi un pod peste râul Târnava Mică, la Târnăveni, conform Punctul.ro. În acest an este prevăzută realizarea proiectării, iar în primăvară încep lucrările de execuție. Valoarea estimată a lucrării este de 1,7 milioane de euro, cu finanțare de la bugetul de stat.

Municipiul Tarnaveni dorește construirea unui pod nou peste râul Târnava Mică în locul celui existent care nu corespunde din punct de vedere al siguranței circulației, fiind construit în jurul anului 1931 și cu garanția expirată conform expertizei tehnice. Etapele necesare sunt elaborarea unui Proiect Tehnic în baza SF nr. 28/2016, inclusiv reactualizarea Devizului General; Aprobarea Proiectului Tehnic în Comisia Tehnico-economică, respectiv în Consiliul Local al Municipiului Tarnaveni.

Conform publicației amintite, executarea lucrărilor în baza Proiectului Tehnic aprobat se vor face după cum urmează: Demolare pod existent; Realizarea unui pod nou peste Târnava Mică, pe DN14A Km 24+067, Municipiul Tarnaveni, cu o singură deschidere de 35,60 m și o lungime totală de 42,50 ml, cu suprastructură realizată cu piloți și cu suprastructură având că elemente principale 9 grinzi prefabricate precomprimate solidarizate cu ajutorul unei plăci de suprabetonare; Realizarea unui podet pietonal pe durata execuției lucrărilor; Devierea utilităților pe perioada execuției lucrărilor; Relocarea utilităților după execuția lucrărilor; Aducerea terenului la starea inițială-protecția mediului; Asistență tehnică pe perioada execuției lucrărilor.