Dunwell contribuie la extinderea cu 27.000 m2 a capacităților de depozitare ale PepsiCo

Dunwell, prima și singura agenție de brokeraj din România, specializată exclusiv în segmentul industrial al pieței imobiliare, a finalizat două tranzacții prin care PepsiCo și-a extins capacitățile de depozitare prin închirierea unor spații totalizând 27.000 m2. 

În această toamnă, Dunwell Industrial Brokerage a finalizat procesul de intermediere a două tranzacții de închiriere de spații de depozitare în apropierea Bucureștiului, pentru compania PepsiCO, unul dintre liderii mondiali din piața băuturilor răcoritoare și snacks-urilor. Negocierile începute în iunie s-au finalizat la începutul lunii octombrie, iar spațiile au fost închiriate în parcuri logistice ale CTP Romania și Helios Phoenix Group.

Prima tranzacție intermediată de Dunwell se referă la extinderea cu 10.000 m2 a depozitului Pepsi din parcul logistic CTPark Bucharest de la km 13 al autostrăzii A1.Este vorba de un spațiu aflat într-o clădire nouă, a cărei construcție s-a încheiat chiar în cursul acestei luni. Clădirea a fost realizată conform standardelor CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est. Aceasta înseamnă, printre altele, folosirea celor mai moderne și mai economice sisteme de iluminat precum și utilizarea unor soluții constructive ce duc la scăderea considerabilă a costurilor de exploatare prin creșterea eficienței energetice.

„Suntem foarte mulțumiți că echipa Dunwell a finalizat cu succes aceste tranzacții în care au fost implicate companii mari aflate pe piața din România. Încrederea pe care ne-au acordat-o și rezultatele obținute ne fac să regândim în sens pozitiv și mai curajos prognozele de dezvoltare pentru anul viitor. Extinderile PepsiCo din zona capitalei arată de asemenea că sectorul românescal real estate-ului industrial și logistic are încă potențial de expansiune. Partea de sud a Bucureștiului devine și ea interesantă pentru investitori în pofida problemelor legate de infrastructura rutieră. Sperăm ca acest interes să se concretizeze cu noi dezvoltări în viitorul apropiat”, a declarat Marian Orzu, Managing Partner al Dunwell.

A doua tranzacție a fost intermediată de Dunwell pentru Star Foods, marcă aflată în portofoliul PepsiCo din 2004, și este vorba de un spațiu de 17.000 msituat în parcul logistic Olympian Park East Bucharest din Popești-Leordeni, parc deținut de Helios Phoenix Group. Clădirea aflată în construcție are programată livrarea în luna martie a anului viitor.

„Tranzacția semnată în această toamnă confirmă nevoia clienților pentru spații logistice în această parte a capitalei. Interesul pentru zona de sud a Bucureștiului este în creștere, iar noi suntem pregătiți să răspundem la această cerere. Colaborarea cu Dunwell s-a derulat în condiții excelente și ne ajută să ne consolidăm poziția pe o piață în care suntem prezenți de peste două decenii”, a spus Athos Myrianthous, Director de Dezvoltare în cadrul Helios Phoenix Group.

Echipa Dunwell are în derulare, în prezent, mai multe proiecte ce implică tranzacționarea unor spații industriale și logistice la nivel național și a căror finalizare este așteptată până la finele acestui an.