PepsiCo a inaugurat depozitul automatizat de la fabrica de snacks din Popești-Leordeni

PepsiCo, un producător de alimente și băuturi, a deschis un depozit automatizat la fabrica sa de snacks din Popești-Leordeni, marcând finalizarea unui proiect strategic de investiții în valoare de peste 100 de milioane de dolari.

Anunțată în 2022, investiția a constat în adăugarea a trei linii de producție active la fabrica de snacks și în construirea depozitului automat. Fabrica are acum o capacitate anuală de producție de 39.000 de tone și deservește 17 țări: România, Bulgaria, Moldova, Grecia, Cipru, Albania, Muntenegru, Serbia, Croația, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Ungaria, Ucraina, Kosovo, Macedonia de Nord, Cehia și Slovacia.

Investiția în depozitul automatizat de ultimă generație a însumat 33.5 milioane de dolari, iar construcția a durat un an. Acesta a fost construit pe o suprafață de 32.500 de metri pătrați, incluzând un depozit de tip high bay cu o înălțime de 34 de metri în centru. Capacitatea totală a depozitului este de 23.500 de paleți, cu o capacitate de procesare de 320 de paleți pe oră.

Radu Berevoescu, Director General și Director Comercial Senior pentru Europa de Est a PepsiCo România, a declarat: “Finalizarea acestei investiții reprezintă un pas important în centralizarea operațiunilor noastre într-un singur punct, transformând fabrica noastră într-un centru regional strategic pentru Europa Centrală și de Sud-Est. Cu o capacitate impresionantă de producție și depozitare, acesta va asigura un control eficient al inventarului, reducând emisiile de carbon și costurile operaționale.”

Depozitul este conceput să fie autonom din punct de vedere energetic, fiind alimentat de un sistem de panouri solare cu o capacitate instalată de 700 kWp. Acesta asigură un control mai eficient al inventarului și protejează integritatea paleților prin reducerea manipulării.

Investiția în noul depozit automatizat face parte din eforturile PepsiCo de a atinge obiectivele pe termen lung ale agendei pep+, contribuind la o reducere semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră, cu aproximativ 500 de tone în total. Pe parcursul unui an, depozitul va elimina peste 9.000 de camioane de transfer și va reduce amprenta de carbon a unui palet depozitat de cinci ori.