NEPI Rockcastle va construi o pasarelă peste râul Someș, la Satu Mare

NEPI Rockcastle intenționează să construiască o pasarelă care să lege mall-ul din Satu Mare și digul Someșului, conform mai multor angajați ai Primăriei Satu Mare, citați de PresaSM.  Documentația a fost deja întocmită, urmând să se ceară aprobările necesare în vederea construirii.

Pasarela va face legătura între Piața 25 Octombrie, pe malul drept, cu zona viitorului mega mall al NEPI/Rockcastle, pe malul stâng. Conform proiectului, pentru care NEPI a pus pus la bătaie 100.000 de euro, pasarela este destinată circulației pietonale și circulației velo, cu o lungime de 214 metri și lățime totală de 5,50 metri. Din punct de vedere structural, structura de rezistenţă propusă pentru deschiderea centrală este de tip arc dublu articulat, cu tirant.

Pasarela va avea capetele amplasate pe cele două maluri la nivelul digurilor, pe care sunt amenajate alei de promenadă și la care se vor conecta traseele pietonale și pistele de cicliști prevăzute a fi realizate pe cele două maluri.

Valoarea totală a investiției: 13.819.557,42 lei (fără TVA), din care construcții-montaj: 12.389.333,17 lei(fără TVA). Sursa de finanțare a proiectului va fi asigurată din fonduri europene, acest demers intrând în sarcina Primăriei Satu Mare.