Prima licitație pentru metroul din Cluj

Primăria Cluj-Napoca a depus la Sistemul Informatic Colaborativ pentru Mediu Performant de Desfăşurare a Achiziţiilor Publice (SICAP) toată documentaţia pentru licitaţia care priveşte realizarea studiului de prefezabilitate al proiectului metroului, scrie Adevărul.

Anunţul a fost făcut de primarul Clujului, Emil Boc, la postul de radio Realitatea FM. Documentele vor fi analizate de SICAP, urmând ca peste aproximativ o lună să poată fi pornită licitaţia. „Joi am trimis documentele la SEAP, SICAP cum se numeşte acum. Sunt 30 de zile în care acestea urmează să fie analizate. S-ar putea să dureze chiar mai mult; am văzut că cei de la SICAP spun că nu au personal suficient şi nu mai pot respecta termenele legale. După analiză, vom porni licitaţia pentru acest studiu de prefezabilitate”, a spus Boc, la Realitatea FM. Fostul premier a ţinut să sublinieze că pentru realizarea metroului din Cluj se va utiliza tehnologie de ultimă oră, dar nu a precizat data la care clujenii ar putea să folosească acest nou mijloc de transport public.

„Tot ce se face va ţine cont de evoluţia tehnologiei în materie de realizare a metroului, de aceea am avut nevoie de un consultant pentru a vedea tot ce este mai actual în lume cu privire la construcţia de la zero a unui metrou”, a mai afirmat Boc.