S-a vândut clădirea care găzduia Bank of Cyprus

Compania de consultanță imobiliară Crosspoint Real  Estate, asociată Savills în România, a intermediat vânzarea clădirii care găzduia Bank of Cyprus de la SIF Banat Crișana către o firmă apartind unui om de afaceri român. Crosspoint a asistat SIF Banat Crișana atât în faza de achiziție a clădirii de la Bank of Cyprus, cât și ulterior, în faza de vânzare către investitorul privat.

Clădirea situată pe Calea Dorobanți 187B, în proximitatea Televiziunii Române, are o suprafață construită de 2.800 mp și utilă de 2.283mp. Imobilul a fost construit în anul 2005 și a fost folosit exclusiv de Bank of Cyprus pentru a găzdui sediul lor în România. Clădirea beneficiază de o poziție privilegiată, aflându-se în proximitatea stației de metrou Aviatorilor și a parcului Herăstrău.

Codrin Matei, Managing Partner la Crosspoint, Head of Capital Markets, responsabil cu finalizarea cu succes a tranzacției, declară: „Astfel de imobile sunt rare pe piață, cererea fiind extrem de mare din partea multor investitori. Fostul sediu al băncii Bank of Cyprus este amplasată într-o zonă foarte căutată, cu o suprafață pe etaj accesibilă companiilor mai mici, iar dacă luăm în calcul și valoarea tranzacției, acestea au constituit produsul ideal pentru un investitor privat care a dorit să securizeze astfel un activ trofeu. Există numeroși oameni de afaceri cu care suntem în contact, care și-au vândut parțial sau integral afacerile pe care le-au dezvoltat în decursul anilor, iar acum sunt interesați să plaseze sumele obținute în active de acest gen. Avem mai multe mandate de vânzare și pentru alte clădiri de birouri, produse ce sunt pretabile mai mult pentru fonduri de investiții, însă am observat că investitorii privați pot fi mult mai competitivi decât instituții ce au un anumite criterii, care de multe ori poate fi prea riguroase pentru piața de astăzi.”

“Crosspoint este una dintre cele mai longevive companii de real estate din România, cu un portofoliu solid de tranzacții și contacte în rândul dezvoltatorilor imobiliari, al investitorilor, proprietari, finanțatori și clienți privați. Parteneriatele Crosspoint sunt dezvoltate pe termen lung, având la bază cicluri multiple de tranzacționare: clienții noștri investesc, vând, închiriază și își dezvoltă portofoliile de investiții cu ajutorul nostru. Un exemplu în acest sens îl constituie vânzarea acestei clădiri, compania asistând atât la cumpărare cât și la vânzarea ulterioară a acesteia.”, concluzionează Codrin Matei.

Bogdan Drăgoi, Președinte SIF Banat Crișana, afirmă: “Suntem o societate de investiții și ne uităm în permanenţă la oportunități, iar piața de real estate poate oferi astfel de produse. Suntem încântați că am putut aduce un beneficiu real companiei, cât și acționarilor noștri. Interesul nostru în zona investițiilor imobiliare rămâne în continuare și analizăm toate propunerile care ne vin în acest sens. Chiar dacă deținem un portofoliu de active pe care îl gestionăm în prezent și nu am fost un investitor tradițional în piața imobiliară, nu putem neglija dezvoltarea din ultimii ani din această zonă. Am ales să colaborăm cu Crosspoint, un consultant experimentat în piață, care a executat cu profesionalism și rapiditate structurarea acestei tranzacții.“