Autoliv construiește o fabrică nouă, la Rovinari

Compania Autoliv investește aproape 20 de milioane de euro în construcția unei fabrici de sisteme de siguranţă auto în oraşul Rovinari, scrie  Impact în Gorj. „Decizia companiei Autoliv de a investi în judeţul Gorj, în Rovinari, a avut la bază forţa de muncă existentă în această zonă, ce a manifestat disponibilitate şi dorinţă în a-şi construi o carieră în industria auto. Susţinerea din partea autorităţilor locale a fost de asemenea un argument în favoarea acestei decizii“, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Rovinari.

Lucrările vor începe chiar în luna decembrie şi producţia este planificată să înceapă la mijlocul anului 2019. „Autoliv va investi în Rovinari peste 20 de milioane de Euro într-o fabrică de tip „greenefield” şi în echipamente de producţie de ultimă generaţie. Va construi o hală de producţie de peste 8.000 metri pătraţi. Autoliv intenţionează să angajeze circa 800 de persoane în noua fabrică şi primele angajări se vor face chiar de la începutul anului viitor. În locaţia din Rovinari, Autoliv va produce închizătoare pentru centurile de siguranţă auto, un produs foarte complex şi cu cerinţe de calitate extrem de mari. Compania va investi foarte mult în instruirea personalului şi va face acest lucru cu ajutorul colegilor din organizaţia din Braşov“, se mai arată în comunicatul Primăriei Rovinari.

„Autoliv“ este liderul mondial în sisteme de siguranţă auto, iar prin intermediul subsidiarelor sale dezvoltă şi produce sisteme de siguranţă auto pentru cei mai mari producători auto din lume. Autoliv are peste 72.000 de angajaţi în 27 de ţări. În plus, compania are 23 de centre tehnice în nouă ţări din întreaga lume. În România, Autoliv este prezentă din 1997, având peste 10.000 de angajaţi, în următoarele localităţi din ţară: Braşov, Lugoj, Reşiţa, Sf. Gheorghe şi Oneşti.