În toamnă încep lucrările la centura ocolitoare a orașului Bârlad

Lucrările la centura ocolitoare a orașului Bârlad vor începe în toamna acestui an, potrivit reprezentanților asocierii de firme care a câștigat licitația. În prezent, se lucrează la realizarea proiectului, exproprieri și deminarea terenului pe care urmează să fie realizată investiția, scrie estnews.ro.

Asocierea de firme care a câștigat licitația de proiectare și execuție a șoselei de centură a municipiului Bârlad, Tehnic Asist SRL – Tass Infra Logistic SRL, se află în graficul stabilit la semnarea contractului în luna octombrie a anului trecut. La această dată, consorțiul lucrează la întocmirea proiectului, care are ca termen de realizare opt luni de la parafarea contractului cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România.

Suntem în graficul convenit la semnarea contractului astfel încât, în prezent, am trecut deja la etapa de deminare a terenului pe care urmează să fie realizată centura. Sperăm ca, în toamna acestui an, să începem efectiv lucrările de realizare propriu-zisă a construcției șoselei”, au declarat reprezentanții consorțiului câștigător al licitației de atribuire a lucrărilor de execuției a șoselei de centură a municipiului Bârlad pentru publicația amintită.

Șoseaua de centură a Bârladului va avea o lungime de 11,2 km și o lățime a platformei de 10 metri și va fi construită prin estul orașului, mai precis paralel cu linia de cale ferată. De-a lungul acesteia, se vor construi patru poduri, trei pasaje, două intersecții la nivel și două parcări. Durata de execuție a întregii lucrări este, conform contractului, de doi ani și jumătate, perioadă în care intră și proiectarea de opt luni.