Parc acvatic de 7,8 milioane de euro la Bistrița

Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu, a anunțat că  investițiile în Complexul Wonderland din Unirea vor continua și în acest an și se intenționează construirea unui Aquapark, amenajarea unui parc dendrologic, a unei instalații de tip alpine coaster și chiar construirea unei noi săli polivalente de 2.500 de locuri.

”Pentru Wonderland mai avem un obiectiv, destul de costisitor, un Alpine Coaster. Cu siguranță va da o deschidere foarte importantă, dar este destul de scump și trebuie să vedem, în funcție de buget. Așteptăm bugetul național să vedem ce cotă ne va reveni din impozit, pentru că noi am pierdut cu reducerea Guvernului Boc și a Guvernului Tudose aproximativ 50% venituri din impozitul pe venit, ceea ce este foarte mult. Eu sper ca lucrurile să se schimbe și atunci ne vor permite și astfel de investiții din resurse proprii”, a declarat Crețu, la AS TV, citat de Timp Online.

Investiția într-o instalație de vară tip Alpine Coaster (bob pe șine lângă pârtia de schi plus stații de îmbarcare și debarcare, porți de acces cu cititor de card) s-ar ridica, potrivit studiului de fezabilitate, la peste 9 milioane de lei.

Crețu spus că în acest an vor începe lucrările la Aqua Park. ”Ceea ce vom demara din resurse proprii în această vară va fi Aqua Park-ul în Wonderland, ancora de vară care va completa dotările în zona respectivă. Eu aștept ca odată cu Aqua Park-ul să vină și banul privat și să construiască ce au de construit acolo, există suficient loc pentru terenuri de sport, patinoar și alte investiții. Aqua Park este o investiție extrem de importantă pentru Bistrița. Noi dorim să avem aici o bază acvatică, astfel încât pe de o parte să fie agrement și pe de altă parte să începem să mutăm sportul din școală spre schi iarna și înot vara”, a menționat Crețu. Parcul acvatic va costa 7,8 milioane de euro.

Pentru parcul dendrologic pe care municipalitatea dorește să îl amenajeze în Wonderland a fost depusă cererea de finanțare pe fonduri europene, urmând să intre în faza de precontractare: ”Anul acesta vom declanșa lucrările acolo, finalizându-le anul viitor”. Pentru parcul dendrologic din Wonderland, pe 7,5 hectare, Primăria Bistrița a solicitat 5,6 milioane lei bani europeni.

Crețu a menționat că, pentru construirea unei săli polivalente cu 2.500 de locuri pe un teren de 3 hectare cedat de municipalitate, Consiliul Județean a făcut demersurile necesare la Compania Națională de Investiții.

În ceea ce privește realizarea unui muzeu al satului de către CJ tot în Wonderland, lucrurile au intrat în impas. ”Noi dăm terenul la Consiliul Județean, dar îl dăm pe o perioadă de 99 de ani sau pe cât există obiectivul respectiv în administrare cu toate drepturile, dar proprietatea rămâne a noastră. Așa cum am pățit și noi cu Colegiul Național ”Liviu Rebreanu”, chiar dacă îl folosim 1.000 de ani, nu! Trebuie să fie în proprietate și atunci s-au blocat și ei așa cum ne-am blocat și noi cu CNLR”, a spus Crețu.