Wallberg demarează construcția celui de-al doilea turn al proiectului XCity Towers din Timişoara

Dezvoltatorului imobiliar Wallberg a anunțat extinderea parteneriatului cu Garanti Bank odată cu încheierea unui contract de finanţare de 7,3 mil. euro pentru construcţia celui de-al doilea turn al proiectului imobiliar XCity Towers din Timişoara, care va avea un regim de înălţime de 16 etaje şi va cuprinde 148 de apartamente, scrie bizbrasov.ro.

Investiţia în proiect este estimată la 12,5 milioane de euro, şi va creşte numărul apartamentelor pe care Wallberg le construieşte deja în Timişoara până la 287 de unităţi, la care se adaugă peste 300 de locuri de parcare şi o suprafaţă destinată spaţiilor comerciale şi o componentă office de 1.400 metri pătraţi, potrivit datelor transmise de oficialii companiei.

Dezvoltatorul a pregătit organizarea şantierului şi a demarat lucrările de construcţie, toate avizele necesare fiind deja obţinute. În paralel, Wallberg urmează să finalizeze şi construcţia primului turn care va fi livrat în a doua parte a acestui an. În final, proiectul dezvoltat de Wallberg în Timişoara va totaliza 955 de apartamente, valoarea totală a investiţiei fiind estimată la 75 mil. euro.

„Dacă Tower One este rezervat aproape în totalitate, estimăm ca până la finalul acestui an să precontractăm spre 60% din apartamentele din Tower Two şi să demarăm cât mai repede al treilea turn din ansamblu. De altfel, 30% din apartamentele din noua clădire au fost deja precontractate. Concomitent, pregătim construcţia celei de-a treia etape din proiectul Sunnyville din Braşov, unde ne aflăm în faza de autorizare “, spune Valentin Morar, CEO Wallberg, citat de publicația amintită.