Reabilitarea Cazinoului Constanța costă 110 milioane de lei

Reabilitarea Cazinoului Constanța este estimată la 110 milioane lei, conform ministrului Dezvoltării, Daniel Suciu. Conform acestuia, la finele lunii următoare va fi emisă hotărârea de guvern, iar apoi licitaţia pentru modernizarea acestui monument va putea să înceapă, scrie News.ro.

„Avem şi indicatorii şi o valoare estimată, care depăşeşte bine 100 milioane de lei. Mai precis 111,5 milioane de lei. Urmează Comitetul Interministerial şi dacă evaluez bine şi voi fi foarte atent cu acest proiect la sfârşitul lunii aprilie – începutul lunii mai vom avea şi hotărârea de Guvern astfel încât licitaţia să poată fi demarată”, a explicat ministrul Dezvoltării în cadrul unei conferințe la Constanța.

Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a afirmat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că în luna mai este posibil să înceapă cea de-a patra licitaţie pentru restaurarea acestui monument.

„Ieri (n.r. luni) a avut loc Consiliul Tehnico-Economic, astăzi (n.r. ieri) avizul este semnat pe masa ministrului. Urmează o Comisie Interministerială şi sunt convins că vom reuşi să accelerăm lucrurile astfel încât, aşa cum ne-am planificat, în luna mai, licitaţia, cea de-a patra licitaţie pentru Cazinou, să demareze. Să sperăm că este ultima, astfel încât să începem cât mai repede procesul de restaurare şi reabilitare a Cazinoului din Constanţa. În momentul de faţă Cazinoul este pus în siguranţă, este în conservare”, a precizat primarul Constanţei.

Cazinoul a trecut în urmă cu aproape patru ani de la municipalitate la Compania Naţională de Investiţii pentru a fi restaurat, iar de atunci şi până în prezent cele trei licitaţii organizate au fost contestate, fiind în cele din urmă anulate.