Probleme la construcția Aeroportului Brașov

Rezultatul achiziției privind proiectarea și execuția Terminalului de Pasageri al Aeroportului Internațional Brașov a fost contestat la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor de două dintre firmele participante la licitație, scrie DC News.

„Este regretabil faptul că aceste contestații ne țin pe loc în demersurile de realizare a Terminalului, în condițiile în care întreaga procedură de achiziție a fost monitorizată şi verificată de Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice, iar câştigătorul a fost desemnat în urma analizei ofertei financiare, respectiv ofertarea la preţul cel mai scăzut. În această situație, ultimul cuvânt îl vor avea forurile competente în soluționarea contestațiilor. Noi sperăm că blocajul nu va dura foarte mult și vom putea să începem cât se poate de repede lucrările de proiectare și construire a Terminalului”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Conform normativelor în vigoare, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor are la dispoziție 15 de zile de la primirea documentației pentru analiza acesteia, termen care poate fi prelungit în cazuri temeinic justificate.