Clădirea The Bridge 2, certificată Leed Platinum cu scorul 84

Forte Partners anunță obținerea certificării LEED Platinum pentru clădirea de birouri THE BRIDGE 2, finalizată și închiriată în proporție de 100%. Prima fază a proiectului office a primit certificarea LEED Platinum cu scorul 82.

 

„A doua fază a THE BRIDGE, o clădire dezvoltată de Forte Partners, în valoare de 55 de milioane de euro, a obținut certificarea LEED Platinum, cu scorul 84, în urma evaluării în funcție de șapte criterii și anume sustenabilitatea proiectului, eficiența consumului de apă, eficiența energetică și a climatizării, materiale și resurse utilizate, calitatea mediului interior, inovație și priorități locale de mediu”, a declarat Geo Mărgescu, CEO și cofondator Forte Partners. „În toate proiectele pe care le dezvoltăm, punem în prim-plan arhitectura, funcționalitatea și eficiența energetică, iar fiecare clădire Forte Partners este un micro-univers, în care adresăm mai multe nevoi. Avem în vedere atât spațiile propriu-zise de birouri, cât și spațiile comune pentru angajați – de la spații verzi, la zonele de relaxare, cantine –, precum și calitatea aerului sau a modului în care este utilizată lumina naturală.”

 

Anul trecut, în luna august, Forte Partners a semnat vânzarea integrală a proiectului de birouri THE BRIDGE către grupul Dedeman, consemnând cea mai importantă tranzacție de real estate din 2018. Prima fază a fost închiriată integral către chiriași precum BCR și IBM. A doua fază, cu o suprafață totală închiriabilă de 21.000 de metri pătrați este finalizată, închiriată 100% si predată chiriașilor, printre care se numără companii precum  UPC, Schlumberger și Medicover.

 

Prima fază a proiectul de birouri THE BRIDGE a primit recent certificarea LEED Platinum, cu cel mai ridicat scor de certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) acordat de US Green Building Council (USGBC) unei proprietăți din România până la acea dată.