Stadionul FC Bihor va fi demolat

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a afirmat că în urma discuţiilor purtate între reprezentanţii Comisiei Europene cu cei ai Guvernului României municipalitatea îşi pregăteşte deja proiectele pentru care vrea să ceară finanţare europeană. Unul dintre cele mai surprinzătoare proiecte vizate de administraţia Bolojan se referă la demolarea stadionului Iuliu Bodola, fostul FC Bihor, din cartierul Rogerius, în baza unui proiect de regenerare urbană, scrie ebihoreanu.ro

„Pe actualul amplasament al stadionului FC Bihor s-ar putea amenaja o zonă verde astfel încât străzile Moldovei, care este foarte aglomerată, Corneliu Coposu şi Ştefan cel Mare să aibă un astfel de debuşeu”, a spus Bolojan.

Edilul ia în calcul relocarea stadionului pe un amplasament la şoseaua de centură cu ajutorul unei finanţări a Companiei Naţionale de Investiţii. „Dacă a făcut la Târgu Jiu un stadion care nu are nici echipă, nici infrastructură de utilităţi, atunci sper că va construi unul şi pe un amplasament de la Oradea”, a spus Bolojan.

Potrivit edilului, proiectul este încă în analiză. „Sper că până în primăvara anului viitor vom lua o decizie”, a spus edilul.