CTP cumpără cu 40 mil. € A1 Bucharest Park

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, a achiziționat parcul logistic A1 Bucharest Park. Tranzacția a fost de aproximativ 40 milioane euro și a fost perfectată în 27 iunie a.c..

Proprietatea se află pe autostrada A1, la kilometrul 13. Acest acord reprezintă consolidarea poziției pe care CTP o ocupă în zonă. Asta pentru că dezvoltatorul mai deține alte trei proprietăți în vecinătatea Capitalei: CTPark Bucharest West, CTPark Bucharest și CTPark Bucharest Chitila.

Proiectul logistic A1 Bucharest Park a fost dezvoltat de către AIC RE și cumpărat de CTP, de la Vabeld Group.

Terenurile și clădirile nou achiziționate vor fi integrate în CTPark Bucharest. Acestea vor beneficia de aceleași standarde de management ca restul parcului, inclusiv amenajarea teritorială și administrarea proprietății.

A1 Bucharest Park acoperă 14 hectare de teren pe care sunt dezvoltate opt clădiri logistice, ocupate în totalitate. Suprafața închiriabilă este de 78.000 mp. Printre chiriașii actuali ai parcului se numără retaileri și companii de transport cunoscute precum: Delamode, Augsburg, Kalapod etc.

“Această achiziție reprezintă o oportunitate importantă de a consolida prezența CTP la km 13, unde am dezvoltat deja unul dintre principalele noduri logistice din România. Cred în capacitatea de dezvoltare a României în ceea ce privește infrastructura și atragerea de noi investiții. Achiziția va permite companiei să acceseze o nouă gamă de chiriași care își doresc să-și extindă operațiunile în România”, a declarat Remon Vos, CEO al CTP.

A1 Bucharest Park e aproape de Șoseaua de Centură a Capitalei și are acces la autostrada A1. Este unul dintre cele mai importante noduri logistice din partea de vest a Bucureștiului, cu o infrastructură bună și toate utilitățile disponibile.

”Cel mai nou proiect adăugat în portofoliul CTP se integrează foarte bine cu restul proprietăților noastre de la km 13 de pe autostrada A1 și, de asemenea, susține proiectul nostru de a oferi un nou produs pe piață, respectiv spații mici la standarde ridicate: unități de 1.000 – 3.000 mp, recent construite, de înaltă calitate, care au un consum redus de energie și oferă maximum de confort. Considerăm că întreprinderile mici, unitățile de producție, companiile care au nevoie de un spațiu relativ mic merită să-și dezvolte activitatea în spații decente care să le ofere costuri mici ale utilităților și posibilitatea de a atrage forță de muncă de bună calitate”, a adăugat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.

Tranzacția a fost finanțată de Alpha Bank, asistată de CMS Cameron McKenna. Compania CTP a fost asistată în această tranzacție de firma de avocatură NNDKP. Partea financiară și fiscală a fost coordonată de Mazars.

Despre CTP

CTP este un dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech. CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu 5 milioane de metri pătrați de spații de clasă A, în peste 90 de puncte strategice, în opt țări.

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A. Dezvoltatorul are peste 1 milion mp suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda.