S-a vândut America House. Unul dintre cumpărători este Morgan Stanley

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei de avocatură globale Clifford Chance, a acordat asistenţă fondului francez de investiții AEW în legătură cu vânzarea portofoliului său de active din România către divizia de investiții imobiliare a Morgan Stanley în asociere cu un grup de investitori din Israel cu experiență îndelungată în tranzacții imobiliare, reprezentați de David Hay, respectiv către Indotek Group, unul dintre cele mai mari grupuri de investiții imobiliare din Ungaria.

Tranzacția vizează America House, o clădire de birouri clasă A de referință în București (achiziționată de către Morgan Stanley alături de grupul de investitori din Israel), și Promenada Mall Târgu Mureș (achiziționată de Indotek Group).

La nivel global, AEW este unul dintre cei mai mari manageri de investiții imobiliare din lume, fiind controlat de grupul financiar francez Natixis. Investitorul a intrat în România în 2007, prin preluarea America House de la Globe Trade Center, iar câteva luni mai târziu, prelua proiectul Promenada Mall Târgu Mureș de la BelRom.

În ultimii ani, Clifford Chance Badea a acordat asistență AEW pe mai multe arii de practică, printre care proiecte de finanțare, contracte de închiriere sau mandate de litigii și cazuri de insolvență.

Mandatul de vânzare a fost coordonat de o echipă multidisciplinară formată din Nadia Badea, partener și coordonator al practicii M&A, Andreea Șișman (counsel în practica de Banking & Finance), Mihai Măcelaru (counsel în practica M&A), Radu Costin (avocat senior pe aspecte de M&A), Mădălina Mailat și Bogdan Micu (avocați). Avocații au acordat asistență pe parcursul întregului proces, de la etapa de due diligence, la structurarea tranzacției, negocierea și redactarea documentației aferente.

„Simțim o reală satisfacție să fim alături de unul dintre clienții noștri tradiționali la nivel global la perfectarea acestor două tranzacții care vor rămâne cu siguranță de referință pe piața locală de real estate”, spune Mihai Măcelaru, counsel în cadrul practicii M&A a Clifford Chance Badea. „Având în background o colaborare diversă și pe termen lung cu AEW, am beneficiat de sprijinul transparent și profesionist al echipelor interne, reușind să acoperim cu succes toate aspectele complexe care au apărut pe parcursul tranzacției”.

„Continuăm să ne implicăm în tranzacții cu impact semnificativ pe piață, de data aceasta asistând simultan în două tranzacții care au adus la masa negocierilor doi giganți financiari și unii dintre cei mai activi investitori în domeniul imobiliar din regiune”, adaugă Andreea Șișman, counsel în cadrul practicii Banking & Finance a Clifford Chance Badea. „Aspectele financiare au implicat înțelegerea aprofundată a mecanismelor de finanțare utilizate în tranzacții de o asemenea complexitate, precum și raportarea la potențialul și realitatea din piața locală, pentru a identifica soluția financiară optimă pentru toate părțile implicate”.