Se construiește centura de vest a Timișoarei

Consiliul Județean Timiș are două proiecte prin care vrea să lege comunele Sânmihaiu Român și Șag, dar dorește și modernizarea drumului dintre Sânmihaiu Român și Timișoara, scrie Tion. Odată realizate aceste drumuri, Timișoara ar avea o variantă de ocolire în partea vestică.

 

Timișoara are în acest moment o variantă de ocolire în partea de nord, dublată practic de autostradă și folosită mai mult de cei care stau în zonă. De asemenea, a început descărcarea arheologică și în partea de sud, pe ruta viitoarei centuri realizată de Ministerul Transporturilor și DRDP Timișoara, care va lega Calea Șagului de Calea Lugojului, mai scrie publicația amintită.

 

Rămâne, însă, partea de vest a orașului, care va fi în continuare afectată de traficul greu dacă nu se face ceva. În acest moment există o legătură între Săcălaz și Sânmihaiu Român, reabilitată recent de Consiliul Județean Timiș. Tot CJ Timiș dorește, însă, să construiască două noi drumuri care să continue această rută până la Șag. De asemenea, tot cu bani județeni se va reabilita și drumul dintre Timișoara și Sânmihaiu Român.

Odată realizate aceste drumuri, ele ar asigura practic o variantă de ocolire pentru traficul greu prin partea de vest a Timișoarei. Problema este, însă, că o parte a localnicilor din Sânmihai, Utvin și Șag se împotrivește ideii.