One United Properties are în lucru proiecte de 150.000 mp de spații de birouri

One United Properties, companie cu capital românesc, are în lucru proiecte de 150.000 mp de spații de birouri pentru următorii trei ani, cumulând investiții totale de 220 milioane de euro.

Pe lângă șantierul de la One Tower, demarăm în această toamnă două mari proiecte: One Cotroceni Park, 80.000 mp, și One Verdi Park, 20.000 mp, cumulând investiții totale de 220 milioane de euro”, declară Andrei Diaconescu, Co-Fondator, One United Properties.

Strategia este de a dezvoltă comunități în proiecte cu funcțiuni mixte, ce concentrează facilități și beneficii într-un singur concept: apartamente premium și de lux, birouri de clasă A, spații comerciale ce deservesc componentele de birouri și cea rezidențială, spații verzi și facilități pentru sport și petrecerea timpului liber.

”Observăm un trend ascendent pentru revitalizarea fostelor platforme industriale ale Bucureștiului, în proiecte ce îmbină moștenirea istorică și culturală a locurilor respective cu arhitectură contemporană și tehnologii moderne de construcție”, spune Victor Căpitanu, Co-Fondator, One United Properties.

Lucrările de construcție la One Tower din ansamblul One Floreasca City sunt în grafic, turnul a ajuns la nivelul P+12, urmând să fie livrat în trimestrul patru 2020. Vecinătatea cu parcul Floreasca, priveliștea panoramică asupra lacului precum și pre-certificarea clădirii LEED Platinum V4 sunt doar câteva dintre elementele de atracție ale proiectului.

La One Cotroceni Park dezvoltatorul a început lucrările de demolare și este în așteptarea autorizației de construcție pentru un business park cu suprafață de 80.000 mp, un concept inovator pentru companiile în căutarea unei soluții de eficientizare a sediului.

Conceptul de la Cotroceni oferă o flexibilitate foarte mare, începând de la 3.400 mp până la 8.000 mp per etaj. Din calculele noastre, o companie cu trei sedii în diverse zone ale Bucureștiului, totalizând 15.000 mp face economii anuale de 250.000 EUR, prin mutarea acestei suprafețe în One Cotroceni Park”, spune Ionuț Dumitrescu, Co-Fondator One Office, divizia de birouri a One United Properties.

Proiectul One Cotroceni Park este unic pe piața de birouri bucureșteană, cu beneficii precum: localizarea în interiorul inelului central al orașului și acces direct la metrou, suprafețe generoase per etaj, terase rooftop gardens, zonă de retail de dimensiunea unui mall, spații verzi, zone pentru activități sportive în aer liber și o vedere panoramică asupra vecinătăților – Palatul Cotroceni, Grădina Botanică sau Palatul Parlamentului. Termenul de livrare este trimestrul 4 2021.

Cel de-al treilea proiect, One Verdi Park, prevede construcția a două turnuri unul de birouri și unul rezidențial, într-o zonă consacrată, pe bvd Barbu Văcărescu. Cele două turnuri vor fi

 

conectate de un spațiu comercial la parter. Pentru acest proiect, dezvoltatorul dă startul în această toamnă lucrărilor de construcție, livrarea fiind estimată pentru primul trimestru al anului 2022.

Toate proiectele vor fi construite respectând cerințele LEED pentru clădiri ecologice, dezvoltatorul asumându-și livrarea unor ansambluri ce vor schimbă în bine fața Bucureștiului, revitalizând zone lăsate în paragină.

One United Properties are și un portofoliu de 35.000 mp unde vizează noi investiții pentru îmbunătățirea produsului la standardele din prezent. One Victoriei Center a trecut recent printr-un proces de modernizare a recepției, abordând un nou concept pentru acest spațiu. Clădirea găzduiește chiriași precum grupul Mediafax, Food Panda, BRD, S&T, Embryo’s Fertility Clinic, Irem Spa sau Ownzones Entertainment Technologies. Și la One North Gate este în derulare un proces de modernizare a proprietății. Grupurile One și Element iși vor mută birourile la One North Gate în luna octombrie, amenajând un sediu concept, semnat Lemon Office Design.