CNI a reluat procesul de evaluare a ofertelor pentru construcția Polivalentei de la Turda

Compania Națională de Investiții (CNI) a reluat procedura de evaluare (tehnică și financiară) a ofertelor depuse pentru construirea sălii de sport de nivel internațional de la Turda, după ce asocierea SC Nairda Utilcom SRL – SC ASA Cons Romania SRL – SC MBS Group SRL (în reorganizare) – SC Arhon Construct SRL – Popp&Asociații SRL a câștigat în instanță, împotriva CNI, scrie Turda News.

Inițial, oferta acestei asocieri a fost eliminată de la licitația pentru stabilirea asocierii care va câștiga licitația pentru proiectarea și execuția sălii de sport de nivel internațional de la Turda.

Asocierea a contestat la CNSC dec. nr. 1259/C7/1173/26.07.2019 a Companiei Naționale de Investiții, prin care se comunica rezultatul de atribuire în urma licitației. CNSC le-a dat câștig de cauză, iar CNI a atacat în instanță decizia CNSC, pierzând procesul.

”Respinge plângerea, ca nefondată. Definitivă”, se precizează în hotărârea pe scurt a Curții de Apel București, dată în Dosarul 4657/2/2019.

Termenul maxim precizat pentru analizarea ofertelor este 7 ianuarie 2020.

Investiția „Sală de sport competițională de nivel internațional, Baza sportivă Turda” este estimată la circa 55 de milioane de lei. Baza sportiva va avea o capacitate de 3520 de locuri și va fi construită pe strada Stadionului, în proximitatea bazinului de înot și a stadionului municipal.

CNI a organizat licitația ce vizează atribuirea unui contract având ca obiect proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția de lucrări pentru obiectivul de investiții: „Sală de sport competițională de nivel internațional, Baza sportivă Turda”, la începutul acestui an.