Procter & Gamble va ridica o nouă fabrică la Urlați

Procter & Gamble va construi o nouă fabrică la Urlaţi în care va produce capsule de detergent lichid pentru Ariel şi Lenor, a anunţat Antoine Brun, vicepreşedintele Procter & Gamble Europa de Sud-Est, scrie Agerpres. Aceasta va fi gata în 2021

„Anul acesta, P&G a făcut un alt pas semnificativ pe piaţa din România. Recent, am anunţat o investiţie importantă – dezvoltarea unei noi fabrici la Urlaţi, în care P&G va produce capsule de detergent lichid (PODS), una dintre cele mai mari inovaţii ale P&G din categoria îngrijirea ţesăturilor. Profilul atractiv al României, succesul companiei pe piaţă şi, mai ales, calitatea înaltă a oamenilor care lucrează aici, au făcut ca această investiţie să se realizeze”, a spus Brun.

Începând cu 2010, România găzduieşte la Urlaţi, Prahova, şi una dintre cele mai avansate fabrici Procter & Gamble din punct de vedere tehnologic şi al protecţiei mediului la nivel global. Această fabrică pentru produse pentru îngrijirea părului deserveşte peste un miliard de consumatori din mai mult de 40 de pieţe din Europa, Turcia, Israel, Asia Centrală şi Regiunea Caucaz.

 

Brun a explicat că noua fabrică va produce pentru regiune, dar dacă se ţine cont de populaţia României, o mare parte din producţia fabricii va fi exportată. Unitatea va crea 120 de locuri de muncă în mod direct, plus alte locuri de muncă pentru furnizori şi contractori, mai scrie Agerpres.

El e spus că această fabrică este cea mai mare investiţiei a companiei în România, dar nu a dorit să ofere detalii.

Procter & Gamble a primit ajutor de stat pentru noua fabrică de la Urlaţi.