Blue Projects livrează prima fabrică ROCKWOOL din România

Blue Projects a finalizat prima fabrică ROCKWOOL din România, o investiţie în valoare de 50 milioane euro, localizată în parcul industrial Ploieşti West din comuna Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova. Fabrica are o suprafaţă de 13.000 m2 şi o capacitate de producţie de aproximativ 45.000 tone pe an, fiind cea mai mare unitate de acest fel din România.

ROCKWOOL, unul din cei mai mari producători de vată minerală din lume, a desemnat compania Blue Projects ca furnizor de servicii de proiectare, suport în organizarea licitaţiilor de lucrări, managementul proiectului şi al construcţiei. “Doresc să mulţumesc Blue Projects pentru suportul acordat în ultimele 18 luni. Am avut privilegiul să lucrez cu o echipă profesionistă şi foarte muncitoare”, a declarat Radu Andrei, Project Manager ROCKWOOL România.

“A fost o mare plăcere să lucrăm pentru ROCKWOOL şi aşteptăm cu interes o nouă oportunitate de colaborare în viitorul apropiat, ori în România, ori într-una din celelalte 25 ţări în care livrăm proiecte”, a spus Umut Demircan, Managing Partner Blue Projects.

Noua unitate de producţie a creat mai mult de 150 locuri de muncă directe şi alte 300 în logisitică şi servicii. Fabrica livrează soluţii complete de izolare pentru faţade, acoperişuri, terase, pardoseli şi pereţi, toate fabricate cu materie primă locală – vata minerală obţinându-se prin procesarea bazaltului, o rocă vulcanică destul de comună în România.

 

Blue Projects este o companie de proiectare și management de proiect în cadrul construcțiilor, cu experiență în sectorul comercial, rezidential, FMCG și industrial.

Înființată în anul 2007 cu sediul central în România, Blue Projects s-a extins la nivel global, în peste 25 de țări, livrând proiecte pentru companii precum Procter & Gamble, ROCKWOOL, PepsiCo, Unilever, Pirelli, Ford, Ecolab, Kellogg, Carlsberg, Molson Coors, Mars, Mexon etc.

În prezent, compania are birouri permanente în România, Polonia, Belgia, Olanda, Marea Britanie, Rusia, Germania, Africa de Sud, Republica Moldova, Franța și America de Nord.