TKT Tehnologii şi Tensionări în Construcţii repară un pod de pe Lugoj-Deva

Lucrările de intervenţie la Podul peste Mureş de pe lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva vor fi executate de către TKT Tehnologii şi Tensionări în Construcţii, scrie Economica.net. Acestea ar putea demara în ziua de 9 decembrie și ar putea dura 20 de zile dacă vremea va fi favorabilă.

Intervenţia la pod are loc după ce IPTANA a constatat mai multe probleme pe acest lot de autostradă în raportul preliminar al expertizei tehnice asupra lucrărilor de artă.

Finalizarea lucrărilor de intervenţie la pod va crea premiza ca ministrul Transporturilor Lucian Bode să decidă sau nu deschiderea circulaţiei pe lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva, mai scrie publicația amintită.

 

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) a anunţat anterior că circulaţia pe acest lot ar putea fi deschisă doar cu restricţii de viteză şi tonaj. „La podul peste râul Mureș, până la efectuarea expertizei tehnice și aplicarea măsurilor de remediere a defectelor constatate se vor inspecta zilnic aparatele de reazem din momentul dării în circulație şi se vor măsura deplasările aparatelor de reazem care nu sunt la poziția din proiect, deplasări măsurate în raport cu marginile plăcilor metalice superioare (de pe grinda metalica) și inferioare (de pe cuzinet)”, au anunţat la începutul lunii noiembrie reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).