Industrial and Logistics Developments NV ridică un parc industrial în județul Alba

Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba au dat undă verde construirii unei reţele de linii de cale ferată industrială ce va deservi zona industrială. Investiția aparține societății belgiene Industrial and Logistics Developments NV, care va putea astfel demara lucrările de la Decea (Mirăslău), în valoare de peste 30 de milioane de euro, scrie Adevărul.

Potrivit sursei citate, investiția se va desfășura pe un teren de circa 27 de hectare, concesionat de la Primăria Mirăslău. Belgienii vor angaja aproximativ 400 de oameni.

Proiectul în ansamblu se referă la înfiinţarea unei zone industriale cu profil mixt, logistic şi producţie, inclusiv terminal intermodal pentru containere. Accesul auto se va face din DN 1 – E81. Accesul pe linia ferată se va face din magistrala CF 300. Potrivit reglementărilor urbanistice, clădirile vor avea o înălţime maximă de P+2. Înălţimea maximă la streaşină fiind de 15 metri, respectiv 30 de metri pentru terminalul de containere. De asemenea, în ceea ce priveşte zona verde, se prevede plantarea unui copac la cinci parcări de autoturisme, două parcări de tir sau 500 metri pătraţi de spaţii verzi, mai scrie Adevărul.

 

Lucrările propuse constau în realizarea dispozitivului de linii din incinta terminalului, rezolvarea interferenţelor cu conducta magistrală de gaze şi realizarea împrejmuirii. Pentru deservirea feroviară a zonei industriale se doreşte realizarea unui dispozitiv de linii de cale ferată în incintă, racordat la infrastructura feroviară publică în Staţia CF Unirea, prin intermediul unei linii de cale ferată de racord amplasată pe partea stângă a magistralei feroviare 300 Teiuş – Războieni.   Linia de cale ferată are o lungime de circa 1,6 km şi după intrarea în incinta industrială se leagă la dispozitivul de linii de cale ferată al terminalului logistic. Suprafaţa ocupată de lucrări este de circa 18.000 metri pătraţi, pe teren proprietate a domeniului public al comunei Mirăslău, din care 15.000 mp sunt ocupaţi cu dispozitivul de linii de cale ferată din incintă. Suprafaţa ocupată de lucrări este de circa de 18.600 metri pătraţi, pe teren proprietate a domeniului public aflat în proprietatea CNCF CFR SA şi respectiv domeniul public al comunei Mirăslău.