CNAIR, depre Pasajul Mogoșoaia: Strabag execută lucrările conform programului de execuție. 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere susține că antreprenorul Strabag execută lucrările la Pasajul Mogoșoaia conform programului de execuție.

”Potrivit celor declarate de antreprenor în ședința din data de 04.08.2020, cu Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor Lucian Bode, în următoarele două săptămâni se vor finaliza la nivel de strat de bază bretelele 7 și 8 adiacente ( spre Otopeni), astfel încât traficul să fie deviat pe acestea în scopul demarării lucrărilor de forare piloți (pentru execuția culeei Otopeni și a pilei numărul 1)” a declarat Ovidiu Barbier, Director General Adjunct al CNAIR.

”Relocarea utilităților a fost finalizată, dovadă fiind faptul că antreprenorul în perioada imediat urmatoare (la începutul lunii septembrie), va executa lucrări de forare piloți, în vederea finalizării infrastructurii la culeea Otopeni și pila 1. De asemenea, fiecare etapă de execuție necesită efectuare de teste, prelevări de probe și determinări de laborator, inclusiv faze determinante în prezenta ISC. Ritmul de execuție este unul corespunzător, având în vedere că stadiul fizic este de 15% dupa primele 3 luni de la demararea lucrărilor. Termenul de finalizare al obiectivului este de 24 luni de la data începerii lucrărilor (02.04.2020)”, mai spun cei de la CNAIR.

Reprezentanții Pro Infrastructură au declarat că Strabag nu a reușit să finalizeze bretelele de la nivelul solului prin care va fi deviat traficul de pe centura București, astfel încât să poată fi continuate lucrările la pila și culeea dinspre Otopeni.