Ministrul Lucian Bode, amânunte de ultimă oră despre autostrada Comarnic-Brașov

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că autostrada Comarnic – Brașov va intra în linie dreaptă până în decembrie 2020, urmând a fi construită fie cu finanțare europeană, fie printr-un parteneriat cu BERD. “Până la sfârșitul anului încheiem contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate și proiect tehnic pe toate tronsoanele dintre Ploiești și Comarnic și autostrada Comarnic-Brașov intră în linie dreaptă. Și va avea fie finanțare europeană, fie că vorbim de un parteneriat cu BERD”, a spus ministrul la Realitatea Plus.

 

Conform acestuia, lucrarea va fi mai costisitoare pentru că vor exista tuneluri. ”Vom construi tunelurile pentru că vrem să protejăm stațiunile montane, mediul, va fi puțin mai costisitoare, dar vom asigura și protecția mediului și protejarea stațiunilor”, a spus Bode.

 

Potrivit acestui, traseul autostrăzii Comarnic-Brașov urma să treacă prin curtea Castelului Cantacuzino din Bușteni.„Autoritățile locale au dat autorizație unor locuințe pe traseul autostrăzii. În Bușteni, autostrada trecea printre imobile și prin curtea Castelului Cantacuzino. Este vina autorităților locale, pentru că este  inadmisibil să dai autorizație de construire când știi că pe traseu se va construi autostrada”, a spus ministrul.