O asociere condusă de Spic Internazionale din Italia va construi Pasajul Solventul din Timișoara

O asociere formată de Spic Internazionale (lider/ Italia) – Pod-Proiect (Iași) – Sylc Con Trans (Arad) va construi Pasajul Solventul de la Timișoara, contractul fiind de 24 de milioane de euro. Vor exista doi terți, Arcada Company (Galați) și Conextrust (Bacău) precum și cinci subcontractanți: Teoval & Co (Iași), FDF Electric Grup SRL (Iași), ISPCF (București), Radaria (Galați) și SC Yda Proiect Consulting SRL (Iași), scrie Tion.

Liderul de asociere are sediul central în Italia și este o firmă specializată în echipamente pentru poduri și viaducte. Sylc Con Trans a mai avut contracte cu Primăria Timișoara și va lucra și pe Calea Bogdăneștilor, alături de alte nouă firme, timp de doi ani.

Pod-Proiect a făcut proiecte pentru reabilitarea pasajelor peste calea ferată și pentru podurile din Iosefin, unde s-au descoperit greșeli în documentații.

Ofertele au intrat în evaluare. Valoarea estimată a contractului este de 115,09 milioane de lei cu tot cu TVA pentru actualizarea PT și execuție, echivalentul a 23,7 milioane de euro.

Pasajul Solventul va lega Calea Bogdăneștilor de strada Gării pe sub zece linii de cale ferată. Va avea câte două benzi pe sens și o linie dublă de tramvai, precum și trotuare și piste de biciclete integrate în trotuare.

„Prin prezentul contract se va realiza un pasaj care va cuprinde linii de tramvai, se va moderniza întreaga tramă stradală, inclusiv rețelele edilitare stradale, subterane și supraterane, se vor amenaja trotuare și piste pentru biciclete, zone verzi, aducându-se astfel o contribuție substanțială la reducerea emisiilor de poluanți în atmosferă, reducerea prafului, a nivelului de zgomot și implicit la creșterea confortului și siguranței circulației”, se arată în documentația PMT.

Potrivit documentației, pasajul va avea o lungime de 87,09 metri, vor fi modernizați 726 de metri de stradă, rampele vor avea 259 de metri, linia de tramvai dublă va avea 424 de metri, pistele de bicicliști se vor întinde pe 1.355 metri, trotuarele pe 1.877 de metri, iar spațiile verzi pe 5.534 mp. Va fi amenajat și un sens giratoriu.

Durata contractului va fi de 26 de luni: două luni pentru actualizarea proiectului tehnic și 24 de luni pentru execuție. Totul se calculează de la data emiterii ordinului de începere. Pasajul va avea o garanție de cinci ani de la recepția lucrărilor, mai scrie publicația amintită.