Transgaz investește într-o stație de comprimare a gazelor la Onești

Societatea Națională de Transport Gaze Naturale (SNTGN) Transgaz SA va construi la Onești o stație de comprimare a gazelor, pe un teren situat la ieșirea din oraș către Brașov, lucrare ce se desfășoară în cadrul proiectului “Dezvoltarea sistemului național de transport în zona de Nord-Est a României”, în scopul îmbunătățirii aprovizionării cu gaze naturale a regiunii.

Valoarea totală a proiectului se apropie de 850 de milioane de lei (circa 175 de milioane de euro), fiind cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Proiectul vizează în principal îmbunătățirea aprovizionării cu gaze naturale a zonei precum și asigurarea capacităților de transport înspre Republica Moldova pe o serie de 30 de unități administrativ-teritoriale (UAT), printre care și UAT Onești. De altfel, UAT Onești este zona de start a acestui proiect

În plan secundar, Oneştiul va beneficia şi de crearea unor locuri de muncă, alături de un câştig economic rezultat din banii cheltuiţi de zecile de muncitori relocaţi în zona noastră pe perioada desfăşurării lucrărilor!”, a precizat primarul Nicolae Gnatiuc, într-o postare pe Facebook.