WDP pregătește investiții de 142 milioane de euro în România

Dezvoltatorul imobiliar Warehouses De Pauw (WDP) a finalizat proiecte care însumează 414.000 metri pătrați, reprezentând investiții de aproximativ 278 de milioane de euro. Mai mult de o treime dintre acestea, respectiv, 97 de milioane de euro, reprezintă investiții finalizate în România pentru companii precum Auchan, Pirelli, Aeronamic Eastern Europe, Alcar, Lecom sau Aggreko.

Compania are în derulare, în mai multe state din Europa, proiecte în valoare de 467 de milioane de euro care însumează mai mult de jumătate de million de metri pătrați construiți. În România, investițiile în derulare însumează 142 de milioane de euro și reprezintă proiecte pentru mari retaileri precum Carrefour, Decathlon, Profi, LPP sau Ursus Breweries, cu termene de livrare în următoarele 12 luni.

Dezvoltatorul va face modificări la locația WDP existentă pentru retailerul Profi, care cuprinde,o extindere sub forma unui centru de distribuție de aproximativ 12.000 mm, care va crește suprafața totală pentru Profi la peste 50.000 mp. Această nouă parte este programată pentru livrare până în trimestrul IV 2021, și va necesita o investiție de aproximativ 14 milioane de euro. Profi va închiria această parte în baza unui contract de închiriere pe termen lung de cincisprezece ani.

De asemenea, ca parte a planurilor sale de extindere a activităților sale de comerț electronic, specialistul în îmbrăcăminte LPP dorește să aibă mai mult spațiu de depozitare în Ștefăneștii de Jos, iar WDP va adăuga în jur de 22.000 mp spațiului existent deja, printr-o investiție de aproximativ 9 milioane de euro. Se așteaptă ca această extensie să fie livrat până în al treilea trimestru al anului 2021. LPP va închiria același lucru în baza unui contract de închiriere pe termen lung de nouă ani.