Umbrărescu pierde contractul pentru un tronson din drumul expres Craiova-Pitești

Curtea de Apel București obligă CNAIR să anuleze contractul semnat în luna septembrie cu firma omului de afaceri Dorinel Umbrărescu pentru construcția tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești.

„După câștigarea tronsoanelor 3 și 4 Slatina-Pitești de către UMB în iunie, o serie de competitori de la licitație au depus contestații. Acestea au fost respinse în prima instanța de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Compania de Drumuri nu a mai așteptat deciziile definitive de la Curtea de Apel și a semnat cele 2 contracte de proiectare și execuție cu UMB”, scrie Asociația Pro Infrastructură (API) pe Facebook.

Oferta a fost evaluată în privința cifrei de afaceri, a capacității economice, a experienței similare în proiectare, a prețului neobișnuit de scăzut pentru organizarea de șantier, a punctajului pentru personalul aferent proiectării sau pentru perioada de garanție suplimentară.

Pro Infrastructură spune că proiectarea tronsonului 4 nu va putea fi gata în primăvară anului următor.

„În urmă acestei decizii este greu de crezut că proiectarea pe tronsonul 4 va putea fi finalizată până în primăvară anului următor, astfel încât lucrările să poată începe în forță odată cu deschiderea sezonului în construcții. CNAIR trebuie să reevalueze extrem de rapid ofertele, astfel încât să avem până la finalul anului câștigătorul acestei licitații”, mai scrie Pro Infrastructură.

Tronsonul 4 din Drumul Expres Craiova – Pitești are o lungime de 31,88 km și se va desfășoară pe teritoriul județului Argeș, trecând prin localitățile Lunca Corbului, Albota, Costești, Bradu, Suseni și Oarja.