Guvernul, proiecte pentru construcția Centurii de sud a Capitalei și pentru Autostrada Transilvania

Guvernul a aprobat exproprierea imobilelor plasate pe coridorul aferent lărgirii la 4 benzi a Centurii de Sud a Capitalei.

„Două lucruri de semnalat, două proiecte de hotărâre de Guvern – primul, privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar care fac parte din coridorul de expropriere al lucrărilor de utilitate publică de interes naţional, lărgire la 4 benzi a Centurii Bucureşti Sud. Începem exproprierea şi proiectul avansează. Este un buget al investiţiilor şi începem a doua zi după ce a fost aprobat bugetul. Un al doilea proiect de hotărâre privind exproprierile se referă la Autostrada Transilvania. Proiectul de hotărâre vizează declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie un coridor de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional Secţiunea 3 B – Mihăileşti – Suplacu de Barcău, din cadrul obiectivului de interes naţional Autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea, Autostrada Transilvania”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Prim-ministrul a adăugat că „şi aici continuăm cu exproprierile şi cu proiectul de autostradă, cred că despre 70 de km este vorba aici în acest proiect de hotărâre de guvern”.