Nou Country Manager la Rehau

Rehau, producător german de soluții pentru ferestre, instalații, mobilă și automotive, are de la începutul acestui an un nou Country Manager în România. Acesta este Alexandru Oprea, cu o experiență de 17 ani în companie.

În paralel, Alexandru Oprea a preluat începând cu 1 martie 2021 poziția de Head of Sales and Marketing Sud Estul Europei (SEE) în cadrul diviziei Instalații. Astfel, pe lângă România și Bulgaria, el coordonează următoarele piețe în cadrul diviziei: Croația, Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Albania, Kosovo, Moldova, Grecia, Turcia și Orientul Mijlociu.

Oprea a preluat poziția de la Alessandro Hillebrand. Hillebrand va fi responsabil cu noi proiecte în Europa de Sud, pe lângă sarcinile sale de Country Manager Italia.

Alexandru Oprea și-a început parcursul profesional la Rehau România în anul 2004, la scurt timp după terminarea studiilor la Universitatea Tehnică de Construcții București.
În 2010 a preluat poziția de director de vânzări București și Bacău pentru divizia Instalații a Rehau România. Apoi a avansat rapid la poziția de Director național de vânzări a întregii divizii în 2011. În anul 2015 a preluat responsabilitățile diviziei Instalații și pentru Rehau Bulgaria. Din 2018 este membru în Board-ul Administrativ al Rehau România. În ultimul an, Alexandru Oprea a ocupat funcția de Deputy Country Manager.

„Rehau România pregătește noi proiecte și vizează extinderea business-ului pe plan local și regional”, a declarat Alexandru Oprea, Country Manager Rehau România.

Noul director, expert în platforme digitale

Pe lângă expertiza sa în zona de vânzări, management și administrație, Alexandru Oprea s-a remarcat și prin deschiderea sa către proiecte digitale. În 2016, el a lansat în cadrul diviziei Instalații o platformă de loializare B2B. Platforma a devenit în scurt timp o platformă completă de servicii B2B în România, dar și în alte țări în care este prezent Rehau.

Cu o istorie de 25 de ani pe plan local, Rehau România a raportat o cifră de afaceri de 44 de milioane euro în 2019 și are 86 de angajați la nivel național.

Despre Rehau

Grupul Rehau este specialist în soluții bazate pe polimeri, cu vânzări anuale de aproximativ 3,5 miliarde euro. Compania independentă, cu capital privat, are aproximativ 20.000 de angajați în peste 170 de locații din întreaga lume. Compania are 12.000 de angajați în toată Europa și 8.000 în Germania. Compania produce soluții pentru construcții, automobile și industrie și furnizează produsele sale inovatoare în întreaga lume.