PIATRAONLINE are un nou showroom pentru cele mai tari idei

PIATRAONLINE a dat startul campaniei ”Showroom-ul pentru cele mai tari idei” în care anunță un nou facelift și te invită să redescoperi noile spații concept. Odată cu maturizarea business-ului, compania a ajuns în situația în care avea nevoie de o nouă recompartimentare, un nou showroom care să răspundă nevoilor actuale ale companiei.

Deschidem ușa de sticlă de la intrare și pășim în noua casă a pietrei, de al cărui nou design s-au ocupat Sebastian Mîndroiu și Radu Călin de la PickTwo Studio.

Brief-ul a fost simplu: s-a dorit un spațiu mult mai bine delimitat, care să faciliteze atât nevoile clienților, cât și pe cele ale angajaților companiei. S-a dorit un spațiu în care materialele să fie scoase în lumina reflectoarelor, și totuși amenajarea să nu fie încărcată vizual.

Despre parter, zona recepției și jocul de culori din biroul de Marketing

Parterul noului showroom este acum dedicat exclusiv segmentului B2C, astfel că cei care vin în acest spațiu, au posibilitatea de a vedea întreaga gamă de produse într-un loc optimizat, creativ, care să ușureze semnificativ alegerea produselor. Etajul este dedicat acum angajaților și partenerilor, cu spații destinate ședințelor și birourilor.

”Parterul s-a conturat mult mai bine în momentul acesta ca etaj dedicat consumatorului final B2C, chiar dacă la început nu setasem lucrurile astfel încât să fie exact așa. Până la urmă, toate lucrurile dedicate segmentului B2C au venit la parter, iar tot ceea ce ține de B2B și back-office, sunt la etaj. Nevoile de business s-au dus pe etaje separate”, spune Mariana Constantinescu-Brădescu, Managing Partner PIATRAONLINE.

Recepțiile noului showroom sunt îmbrăcate în haină din marmură albă, fiind piese de mare impact la a căror creare a fost folosită tehnologia CNC și waterjet, ceea ce înseamnă ore de utilaje.

În spatele birourilor de consultanță se observă un șir de dulapuri acoperite cu ardezie SKIN, tăiate în jumătate de un raft realizat din oglinzi ce dau impresia de continuitate infinită. Dincolo de aceste dulapuri se află departamentul de Marketing al companiei. Birourile albe ale spațiului contrastează cu pardoseala din ardezie închisă la culoare, iar întreaga zona este completată de peretele din dreapta, tapetat cu forme geometrice în culori vesele.

Departamentul de marketing

În zona expozoarelor

În zona de waiting de la parter, echipa PickTwo și-a dorit un colț de living care a fost păstrat și îmbinat cu un spațiu dedicat băii. Remarcăm cada din marmură Arabescato Faro și peretele din plante poziționat în spatele acestuia. Tema faceliftului? Căldura.

Diferit în acest nou facelift este geamul pe care echipa de arhitecți l-au acoperit cu o perdea deschisă la culoare, care să mai încălzească spațiul. Expozoarele de la parter dau impresia de continuitate pe verticală și sunt suficient pentru ca business-ul să expună suficient material pe câțiva metri pătrați. ”(…) Cred că este prima dată în istoria noastră de facelift-uri, în care am refolosit extraordinar de multe materiale și m-am ambiționat să refolosesc tot ce am putut”, explică Mariana Brădescu.

În acest facelift, colecția de mozaicuri a fost relocată la parter pentru a facilita alegerea materialelor.

Zona expozoarelor verticale și a ardeziei flexibile SKIN de la parter

Să mergem mai sus

Imediat ce treptele din marmură Tundra s-au terminat, clienții sunt surprinși de un superb bar îmbrăcat în piatră naturală. În spatele barului este remarcabilă bucătăria din marmură Nero Marquina pe a cărei fundal se regăsește peretele din mozaic din marmură Tear Drop. În stânga spațiului, observăm un perete compus din lamele din oglindă și mozaic din marmură Nero Marquina Penny. În fața acestora este expusă colecția de chiuvete TAO.

Întreaga zonă a barului

În ”zona de discuție informală”, se remarcă peretele din lastre Autograph Bubble Onyx cu finisaj polișat. Întregul spațiu dă senzația de căldură, datorită onix-ului și a draperiei ce separă zonele. Dacă tragi această draperie, vei da ochii cu zona de ședințe a companiei PIATRAONLINE, compusă dintr-un covor de mozaic din marmură Mix Cubbe Design, covor mărginit de o frumoasă baghetă din marmură Nero Marquina cu venaturi albe, subtile. Peretele din dreapta al acestei zone este îmbrăcat cu mozaic Bianco Carrara Fish Scale, iar peretele din stânga este realizat dintr-un elegant evantai din marmură, ce debutează cu o ”pictură” superbă din marmură Calacatta. Este o zonă destinată meetingurilor cu toți angajații companiei, ce va fi amenajată în funcție de tema întâlnirilor.

Zona de meeting de la etaj în care se observă lastrele din onix

Baia noului showroom este un spațiu atipic

Sebastian Mîndroiu a afirmat că echipa PickTwo Studio și-a dorit acolo un decor șocant și excentric. Această baie atrage cel mai mult prin combinația dintre marmura Nero Marquina și cea Volakas, elemente completate de tapetul cu junglă. În centrul încăperii se poate observa piesa centrală și anume chiuveta din marmură neagră, un produs personalizat, custom-made.

Baia de la etaj și amenajarea atipică

Biroul managementului nu a fost cuprins în planurile inițiale de amenajare, însă rezultatul final este unul spectaculos. În amenajarea anterioară, biroul a fost împărțit în două încăperi separate de un perete din rigips. Acesta a fost construit înainte de montarea pardoselii din stejar, iar în momentul în care a fost dărâmat, spațiul gol a trebuit acoperit. Aici a intervenit ideea de a crea piese de puzzle din marmură Golden Sky, același material care a fost folosit pentru a îmbrăca peretele din birou.

Birourile managementului și peretele din marmură Golden Sky

O noutate în noul showroom au fost tuburile spectrale, folosite pentru a da o pată de culoare amenajării, o idee cu care Mariana Brădescu a ezitat, deoarece păreau industrial și nu erau tipul de elemente care să îndulcească spațiul.

În acest facelift de showroom, a fost depusă multă muncă, au fost implicate nenumărate echipe, de la cei care s-au ocupat de demolări și până la echipa care s-a ocupat de perdelele și draperiile din locație.

Dacă vrei să vezi cum a decurs întregul proces, îți prezentăm cele trei episoade aici, aici și aici, iar pentru touch-ul final al arhitecților, găsești interviul aici. Urmărește-ne și pe Facebook și Instagram ca să vezi ce surprize îți mai pregătim și dacă vrei să te lași inspirat pentru cele mai tari idei de amenajare, te așteptăm cu porțile larg deschise în Aleea Teișani, nr. 137A.

All About Visual Communication - Dialog Textil