Sandhar Technologies investește 25 milioane de euro într-o fabrică de componente auto la Prejmer

Producătorul indian de componente auto Sandhar Technologies va investi 25 de milioane de euro într-o fabrică de componente pentru ștergătoare și centuri de siguranță în localitattea Prejmer, județul Brașov, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea.

Potrivit acestuia, investiţia ar urma să fie realizată de grupul Sandhar, cu subsidiare în India, Spania, Polonia şi Mexic, care produce piese din aluminiu realizate prin injecţie pentru autovehicule.

„Împreună cu colegul meu, Todorică Şerban, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, am discutat astăzi cu o delegaţie reprezentând societatea Sandhar Ro. Este vorba despre o multinaţională care deţine fabrici în Barcelona, dar şi în Mexic, India şi Polonia, şi produce piese din aluminiu prin injecţie pentru industria auto. (…) Ambiţia investitorilor spanioli este ca, după primul an de funcţionare, fabrica de la Prejmer să asigure cel puţin o piesă pentru 30% din întreaga producţie de autovehicule din Europa. Le-am mulţumit investitorilor spanioli pentru că au ales judeţul Braşov şi i-am asigurat avem toată deschiderea să sprijinim orice iniţiativă menită să creeze locuri de muncă şi să valorifice potenţialul uman şi material de care dispunem la nivel judeţean”, a scris Veştea într-o postare pe Facebook.

Investitorii  şi-au propus să construiască o fabrică în Parcul Industrial Prejmer, pe o suprafaţă de 7.000 mp, având în componenţă hale de producţie, depozite şi birouri.

Investitorii şi-au propus să realizeze investiţia până la sfârşitul acestui an, urmând ca din anul 2022 să înceapă producţia, a menţionat preşedintele CJ Braşov.

„Cu certitudine, orice aport investiţional este binevenit în judeţul Braşov. De aceea, i-am asigurat pe oaspeţii spanioli că îi vom sprijini, uzând de pârghiile legale, astfel încât proiectul lor să se poată realiza în termenul propus, respectiv până la sfârşitul acestui an”, a afirmat Veştea, în postarea citată.

Sandhar Technologies RO are un capital social de 1 milion de lei și este deținută integral de Sandhar Technologies Barcelona, companie deținută, la rândul ei, de Sandhar Technologies. Fondată în 1987 de omul de afaceri indian Jayant Davar, Sandhar Technologies operează 43 de fabrici, în India, Spania, Polonia și Mexic, având peste 5.800 de angajați.