Urban Building ridică mai multe blocuri la Bacău

Dezvoltatorul Urban Building a anunțat că va elabora planul urbanistic zonal pentru mai multe blocuri de locuințe și spații comerciale, cu regim de înălțime parter și 4, 8 și 10 etaje, pe strada Pictor Theodor Aman, nr.33, în vecinătatea stadionului municipal din Bacău, scrie Ziarul de Bacău.

Terenul, care se află  între terenul de zgură și Universitatea Bacovia, a fost achiziționat în 2020 de Urban Building, de la Magenta Rezidențial, care a propus în 2017 un proiect asemănător. Documentația PUZ  a fost finalizată în 2019 și s-au obținut toate avizele conform certificatului de urbanism aferent, dar nu a îndeplinit condiția de legalitate de la acel moment pentru a fi introdusă în ședința Consiliului Local Bacău, deoarece se solicita mărirea coeficientul de utilizare a terenului cu mai mult de 20% decât era prevăzut în PUG.

Între timp, acest lucru a fost modificat, susțin arhitecții proiectului. Noile blocuri ar urma să apară pe o suprafață de 2.549 de mp de teren.

„Universitatea „George Bacovia” are în vedere un parteneriat cu investitorul pentru utilizarea spațiilor comerciale și de locuire, spații necesare universității. În zonă există interes pentru modernizarea și înnoirea fondului construit de locuințe, instituții publice și servicii, spații de agrement și sport”, se arată în memorial atașat proiectului.

În total, se vor construi 92 de apartamente în 3 blocuri de patru etaje, un bloc de 8 etaje și unul de 10 etaje, două spații comerciale distincte cu parter, șase parcări aferente spațiilor comerciale la demisol, parcări rezidențiale, 110 parcări pentru biciclete. Dezvoltatorul promite și că va face spații verzi, locuri de joacă și se va încadra în specificul urbanistic al zonei, mai arată publicația amintită.