Bazinul de înot de la Severin este gata

Bazinul de înot din Severin a fost finalizat, iar autoritățile l-ar vrea deschis până la sfârșitul acestui an. Aici vor putea fi organizate competiții sportive naționale și internaționale. Este vorba despre o investiție de peste 56 milioane lei, realizată prin Compania Națională de Investiții, scrie Jurnalul Olteniei.

Ministrul Adrian-Ioan Veștea a făcut o vizită de lucru în Mehedinți. Între altele, a vizitat bazinul de înot din Drobeta Turnu Severin, unde autoritățile pregătesc procedurile de recepție a lucrărilor.

„Partea de pregătire a documentației și partea juridică au durat ceva veme, dar această clădire are, astăzi, cu totul altă calitate și poate fi deschisă publicului. Aici, pot fi organizate competiții sportive. De altfel, din discuția cu Federația Română de Înot, există interes pentru a avea cât mai multe astfel de obiective în mai multe reședințe de județ, pentru a avea capacitatea de a organiza competiții sportive”, a declarat ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea.

Lucrările de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a bazinului de înot au fost realizate prin Compania Națională de Investiții, fiind vorba despre o finanțare de peste 56 de milioane de lei. Obiectivul va avea o suprafață desfășurată de 8.370 mp și 357 de locuri în gradene și va dispune de spații pentru saună, masaj, salină, sala de fitnes, cabinet medical și altele.

„Lucrările efective au început în mai 2021. Acum, suntem în etapa de reavizare a indicatorilor, ca urmare a reactualizării de prețuri la materiale și a câtorva modificări de soluții tehnice. Odată cu finalizarea lucrărilor de la parcare și a utilităților – dacă mai sunt demersuri în acest sens – vom pregăti recepția”, a precizat directorul Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a afirmat, la rândul său: „Este unul dintre cele mai importante proiecte ale Consiliului Județean Mehedinți. Obiectivul de investiții este finalizat, s-a realizat racordarea la rețeaua de gaz, în perioada următoare se vor face probele tehnologice și va fi realizată procedura de recepție, astfel încât, până la sfârșitul anului, bazinul obiectivul să fie redat Consiliului Județean și implicit, mehedințenilor și locuitorilor din Drobeta Turnu Severin, într-o formă complet modernizată. Pe lângă zona bazinului, unde au fost montate tribunele, iar spațiul corespunde tuturor exigențelor din domeniu, au fost vizitate Sauna, Salina și zona de bistro. În paralel, se realizează lucrările la parcarea ce va deservi Bazinul de Înot. Zona va fi una modernă și de mare utilitate, cu peste 100 locuri de parcare, costurile investiției fiind suportate de Consiliul Județean Mehedinți. Lucrările pentru modernizarea Bazinului de Înot au fost finanțate prin Compania Națională de Investiții. În scurt timp vom putea reda Bazinul de Înot celor care îl așteaptă. A fost o investiție greu de realizat, pe care mi-am asumat-o în fața mehedințenilor, dar așteptarea, zic eu, a meritat.”