Parteneriat între Metrorex și Universitatea de Arhitectură pentru proiectarea renovării stațiilor de metrou

Metrorex informează că, pe 21.04.2021, la sediul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” a avut loc o întâlnire între directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv, rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București, Marian Moiceanu, și domnul președinte al Senatului,Cristian Drughean. 

Participanții la întâlnire au discutat despre elaborarea unui parteneriat între instituții pentru explorarea de idei și concepte în vederea amenajării stațiilor de metrou din București, cu accent pe acelea în care au fost dezafectate spațiile comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului. 

După finalizarea acestei faze exploratorii și semnarea unui parteneriat între Metrorex și Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” București va fi lansat un prim proiect în cadrul Facultății Arhitectură de Interior pe această temă. 

Astfel, studenții, sub coordonarea cadrelor universitare, vor contribui la eforturile de a reda stațiilor de metrou un suflu nou și un concept de amenajare adaptat transportului modern de călători. 

Metrorex adresează pe această cale mulțumiri Universității „Ion Mincu” pentru disponibilitatea de a coopera în acest proiect.