Umbrărescu, declarat câștigător pentru construcția unei bucăți din A0

C.N.A.I.R. S.A. a semnat contractul Proiectare și Execuție Autostrada de Centura București km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000-km 52+770, Lot 2 km 20+000 – km 39+000”, cu ofertantul declarat câștigător, ASOCIEREA SC SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE S.R.L.

Aceste companii sunt controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu.

 

Valoarea contractului: 831.920.653,34 lei fara TVA.

Lungime: 19 km

Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Durata contractului este de 154 luni, din care:

12 luni perioada de proiectare,

22 luni perioada de execuție a lucrărilor

120 luni perioada de garanție a lucrărilor

 

Investiția este necesară pentru a se realiza accesibilitatea la rețeaua TEN- T, dar și pentru a scoate, pe cât posibil, traficul de tranzit aferent Coridoarelor IV și IX Pan European din zona urbană pe care în situația existentă o traversează și o perturbă. În momentul de față, drumul existent – Centura Municipiului București – nu mai face față acestor volume de trafic, iar aducerea la parametrii tehnici corespunzători ai unui drum, parte dintr-un Coridor European, s-ar traduce prin costuri mari și nerentabile.       

 

Importanța acestui proiect rezultă din necesitatea realizării unei continuități între Autostrada A1 București – Pitești și Autostrada A2 București – Constanța, dar și în lungul coridorului IX Pan European și realizarea unei conexiuni între Coridorul IV Pan European și Coridorul IX Pan European.