Autostrada Brașov-Bacău va fi licitată în 2023

Autostrada Brașov – Bacău (A13) va fi lansată la licitație pentru execuție lucrări în al doilea trimestru din 2023, potrivit ministrului Transporturilor Cătălin Drulă. După Sibiu – Pitești, această va fi a două autostrada peste Carpați scoasă la licitație pentru construcție, scrie Economica.net.

„Dată estimată pentru lansarea procedurii de achiziție publică pentru execuție lucrări este trimestrul ÎI 2023”, se arată într-un răspuns al ministrului Transporturilor Cătălin Drulă la o întrebare a deputatului PLUS Cristian Paul Ichim despre stadiul autostrăzii A13 Brașov – Bacău.

Drulă a precizat că în prezent Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are în implementare contractul pentru „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Autostrada Brașov – Bacău”.

„Data de începere a contractului de servicii pentru acest obiectiv a fost 10.07.2020, iar termenul de finalizare a contractului este 10.01.2023 (30 de luni de la dată de începere)”, a explicat ministrul Transporturilor, citat de Economică.net.