E.ON a instalat o centrală electrică fotovoltaică pentru Agricola Internațional Bacău

E.ON Energie România a instalat o centrală electrică fotovoltaică pentru Agricola Internațional Bacău, unul dintre cei
mai importanți jucători din agribusiness-ul românesc, energia din surse regenerabile rezultată fiind utilizată în procesul de producție.

Centrala electrică fotovoltaică are o putere instalată de 351,75 KWp și cuprinde 1.050 de panouri fotovoltaice montate pe sol la Ferma 4 Lilieci din județul Bacău, valoarea investiției fiind de 320.000 de euro.

“Prin intermediul acestui proiect continuăm dezvoltarea parteneriatelor pentru producere de energie din surse
regenerabile. Tranziția spre energia verde este un obiectiv asumat de E.ON și ne bucurăm că soluțiile noastre sunt
adoptate de tot mai multe companii pentru a deveni mai independente energetic și mai sustenabile.”, declară Claudia
Griech, Directorul General al E.ON Energie România.

„Suntem mândri de finalizarea și punerea în funcțiune a acestui proiect încă de la începutul lunii februarie a anului în curs, dar nu ne vom opri aici în privința utilizării energiei verzi. Agricola Internațional își propune ca, în viitorii ani, să crească ponderea energiei din surse regenerabile în consumul final de energie, prin dezvoltarea și implementarea în complexele avicole și a altor facilități de producere a energiei electrice ce au ca sursă energia solară”, afirmă Grigore Horoi, Director General al Agricola Internațional.

Cantitatea de energie electrică produsă anual de centrală, de 470.362 MWh, este destinată autoconsumului, firma
băcăuană asigurându-și în acest fel o independență energetică de circa 25% din necesarul anual al fermei. Prin punerea în funcțiune a acestui proiect fotovoltaic, Agricola Internațional va contribui la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO 2 cu 134 tone/an.

Începând din anul 2018, E.ON a construit și predat la cheie 55 de centrale fotovoltaice cu puteri între 60 – 1.600 kWp totalizând 13 MW putere instalată pentru 41 de companii din variate sectoare ale economiei. Au fost montate circa 40.000 de panouri fotovoltaice care generează în total 17 GWh de energie solară și contribuie la reducerea emisiilor de CO2 cu 3.900 tone pe an.