E.ON a construit pentru Sitemani o centrală fotovoltaică care generează anual 155,7 MWh;

E.ON Energie România și Sitemani, unul dintre cei mai cunoscuți producători de alimente din țară, au finalizat un proiect de producere a energiei verzi, în valoare de peste 155.000 de euro. Centrala electrică fotovoltaică generează anual 155,7 MWh și asigură 14,35% din consumul anual de energie al firmei sibiene.

“Crește tot mai mult interesul pentru energia din surse regenerabile și suntem convinși că împreună cu partenerii
noștri, actuali și viitori, vom deveni actori din ce în ce mai importanți în procesul de tranziție spre noua lume a energiei:
mai verde și sustenabilă”, declară Claudia Griech, Director eneral al E.ON Energie România.

”Acest proiect contribuie la atingerea obiectivelor de competitivitate și sustenabilitate ale afacerii noastre. Centrală
fotovoltaică ne asigură o sursă independentă de energie, contribuie la creșterea eficienței economice prin reducerea
costurilor cu energia electrică și ne ajută în același timp să devenim mai sustenabili. Parteneriatul cu E.ON a venit firesc
datorită experienței lor în realizarea centralelor fotovoltaice”, afirmă Marius Teodor Șari, Director General al Sitemani.

Centrala electrică fotovoltaică are o putere instalată de 140,7 kWp și cuprinde 420 de panouri fotovoltaice instalate pe o suprafață de 1.000 metri pătrați pe acoperișul companiei din Sibiu. Punerea în funcțiune a acestui proiect fotovoltaic contribuie la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO 2 cu circa 38 tone pe an.

Începând din anul 2018, E.ON a construit și predat la cheie 55 de centrale fotovoltaice cu puteri între 60 – 1.600 kWp totalizând 13 MW putere instalată pentru 41 de companii din variate sectoare ale economiei. Au fost montate circa 40.000 de panouri fotovoltaice care generează în total 17 GWh de energie solară și contribuie la reducerea emisiilor de CO2 cu 3.900 tone pe an.