Stația CF Neptun Haltă va fi reabilitată

Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul reabilitării stației CF Neptun HC, scrie Ziua de Constanța.

Lucrările de modernizare și reabilitare propuse în halta comercială Neptun fac parte din investiția „Modernizarea/reabilitarea a 47 de stații de cale ferată din România”.

În principiu, prezentul proiect prevede demolarea clădirii existente și construirea unei clădiri noi de călători pe amplasamentul celei existente, demolarea peroanelor existente și realizarea unui peron principal din elemente prefabricate, modernizarea trecerii la nivel cu DN39C și refacerea semnalizării, reabilitarea drumului DN39C (strada Gării) pe zona trecerii la nivel pe o lungime de 65 metri prin frezarea structurii existente, amenajarea acostamentelor și trotuarelor pe partea peronului, lucrări de telecomunicații c.f., lucrări de instalare subterană a cablurilor cu fibre optice și a celor din cupru, inclusiv supraveghere video, amenajare a 9 locuri de parcare, a rampelor de acces, montarea de rastele de biciclete, precum și demolarea cabinei existente.

Proiectul prevede demolarea clădirii de călători existentă și construirea unei clădiri noi. Va fi o construcție cu formă rectangular în plan, cu dimensiunile de 20,05×9,25 metri, 185,45 mp suprafață construită, din care 119,30 mp spații închise. Aceasta va avea un singur nivel – parter. Din punct de vedere funcțional, clădirea va avea, respectiv sală de așteptare și grupuri sanitare, în zona central. Accesul în sala de așteptare se poate face atât dinspre peron cât și dinspre aleea de acces pietonal, aflată în legături cu platform pe care este amplasată clădirea. Casele de bilete au acces separat pe latura de est, fiind dotate cu vestiar și grup sanitar propriu. Unul din ghișee va avea înălțimea parapetului de 80 cm pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilități, mai scrie publicația amintită.