STRABAG inaugurează noua clădire a laboratorului TPA în Jilava

În decursul zilei de 21.9.2021 a fost inaugurată cu solemnitate noua clădire a laboratorului TPA Gesellschaft für Qualitätssicherung und Innovation din Jilava. În cadrul concernului STRABAG SE, TPA reprezintă centrul de competențe pentru tehnologia materialelor de construcții pentru beton, asfalt, terasamente, inginerie geotehnică și tehnologie de mediu.

La inaugurare au participat aproximativ 70 de invitați de onoare din zona politică, din mediul de afaceri, precum și din administrație, printre care secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Scrioșteanu, directorul general al Asociației de Standardizare din România (ASRO) Iuliana Chilea, directorul general adjunct al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere Gabriel Budescu, precum și directorul executiv al Centrului de Studii Tehnice Rutiere și Informatică (CESTRIN) Ștefan Ioniță. Au fost prezenți, din partea STRABAG, președintele Consiliului de Administrație al STRABAG dr. Thomas Birtel, membrul Consiliului de Administrație STRABAG dr. Peter Krammer, conducerea STRABAG din România, precum și directorul diviziei centrale a TPA Herbert Billmaier.

Răzvan Zamfir, directorul diviziei tehnice a TPA din sud-estul României a subliniat, în cadrul ceremoniei, importanța companiei sale în România. Înființată în 2005, TPA România are în prezent 73 de angajați în 12 locații, care supraveghează producția anuală a 12 stații de asfalt și 7 stații de betoane Strabag, precum și asigurarea calității tuturor proiectelor STRABAG de pe teritoriul României.

În ultimii 16 ani, TPA România a gestionat numeroase proiecte de prestigiu în sectorul construcțiilor de drumuri, cum ar fi tronsoanele de autostradă Deva-Orăștie, Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea și Orăștie-Sibiu, precum și în sectorul construcțiilor de clădiri și inginerie civilă. Printre exemple se numără Catedrala Mântuirii Neamului, Sky Tower, Turnurile Asmita și clădirile de birouri din Oregon Park din București.

La nivelul concernului STRABAG SE, TPA este centrul de competență pentru tehnologia materialelor de construcție pentru asfalt, beton, terasamente, inginerie geotehnică și tehnologie de mediu. În calitate de organizație de laborator independentă, TPA este reprezentată de aproape 1.100 de angajați în aproximativ 15 țări europene și în peste 130 de locații, ceea ce o face una dintre cele mai mari companii private de laborator din Europa. Noua locație TPA inaugurată în România subliniază încă o dată importanța subiectului central al asigurării calității pentru dezvoltarea sustenabilă a afacerilor în viitoarele proiecte din toate sectoarele de construcții și reprezintă, astfel, un semnal important pentru clienții locali ai concernului STRABAG.