BREEAM Outstanding pentru Millo Offices și LEED Platinum și WELL Health&Safety pentru U•Center

  • Certificările obținute de Forte Partners în lunile septembrie și octombrie 2021 confirmă modul sustenabil și responsabil în care sunt dezvoltate proiectele Millo Offices și U•Center

Forte Partners anunță obținerea certificării BREEAM Outstanding pentru proiectul Millo Offices, cu scorul 91,6, cel mai mare astfel de punctaj acordat în România unei clădiri de birouri cu scop comercial de închiriere. Prima fază a proiectului office U•Center a obținut certificările LEED Platinum cu scorul 85, unul dintre cele mai mari obținute în România în versiunea LEED v4 și WELL Health&Safety, care atestă siguranța clădirii din punct de vedere sanitar în contextul COVID-19.

„Certificările obținute de Forte Partners în lunile septembrie și octombrie 2021 pentru proiectele Millo Offices și U•Center demonstrează angajamentul nostru față de dezvoltarea sustenabilă și față de siguranța și sănătatea celor care lucrează în clădirile dezvoltate de noi”, declară Geo Mărgescu, CEO și cofondator al Forte Partners. „Eficiența energetică, arhitectura, funcționalitatea, siguranța, calitatea aerului și modul în care este utilizată lumina naturală sunt pilonii pe care dezvoltăm toate proiectele noastre și pe care îi integrăm atât în spațiile de lucru propriu-zise, cât și în zonele comune.”

Certificarea BREEAM Outstanding a fost acordată proiectului Millo Offices în urma evaluării în funcție de zece criterii: Management, Sănătate și Bunăstare, Energie, Transport, Consum de Apă, Materiale Folosite, Deșeuri, Utilizarea Terenului și Ecologie, Poluare și Inovație.

Certificarea LEED v4 Platinum a fost acordată primei faze a proiectului U•Center în urma evaluării în funcție de opt criterii și anume localizare și transport, sustenabilitatea proiectului, eficiența consumului de apă, eficiența energetică și a climatizării, materiale și resurse utilizate, calitatea mediului interior, inovație și prioritate regională.

Certificarea WELL Health&Safety obținută de către Forte Partners pentru U•Center atestă că există și sunt respectate protocale, planuri de urgență și educarea tuturor celor implicați pentru a asigura un mediu sigur de lucru din punct de vedere al sănătății și siguranței în contextul COVID. U•Center este în curs de obținere a certificării WELL Platinum, proces a cărui finalizare este estimată pentru aprilie-mai 2022.