Trei companii vor construi un bazin de înot la Ineu

O asociere formată din firmele Costa VOC Impex, Proexco SRL și Kesz Construcții România va construi viitorul bazin de înot de pe Aleea Oituz din orașul Ineu. Oferta depusă de cele trei firme se ridică la 7.747.000 lei, cu mult sub valoarea totală estimată a investiției, de 8.9 milioane de lei, scrie Arad Online.

„Construcția este realizată după un proiect tip și se adresează uzului didactic, cu posibila utilizare publică în perioada de timp din afara orarului școlilor din localitate și nu se adresează activităților competiționale. Bazinul de înot are o adâncime variabilă între 1,20 și 1,80 m și o dimensiune de 25*12,5 m. Este prevăzut cu 5 culoare de 2,5 m lățime și cu blocstarturi la capătul de 1,80m adâncime, în conformitate cu normele europene. De asemenea, elevii care vor folosi acest bazin de înot vor avea acces la 2 vestiare, diferențiate pe sexe, prevăzute cu dotări moderne, dușuri și grupuri sanitare, iar profesorii vor avea propriul vestiar. Totodată în clădirea care adăpostește bazinul de înot se regăsește și un cabinet de prim ajutor. Capacitatea acestuia este de 65 de persoane, construcția fiind proiectată pentru a fi utilizată simultan de două clase de elevi, împreună cu profesori și personalul de întreținere”, conform Companiei Naționale de Investiții.

Cele trei societăți care au câștigat procedura de achiziție se vor ocupa de proiectare – faza de adaptare a proiectului la amplasament, de execuția lucrărilor și de asistență tehnică pe perioada șantierului.

Terenul de pe Aleea Oituz nr.14, din Ineu, a fost predat de primărie Companiei Naționale de Investiții încă din ianuarie 2021, printr-o hotărâre a Consiliului Local al Orașului Ineu.